torstai 23. kesäkuuta 2022

Ukkosmyrskyjä ootellesa. (2717)

Siton saanu olla viimeppäivät puuhommisa. Millompinnoomasa, millon muisa puihiliittyvisä puuhisa. Tukikohasa asijat ohhyvälä mallilla. Takapihan kävi Linko-Jarkko siivoomasa perinteemmukkaan, eikäpä olemmoittimista.

Kallelarrantaan ajjoima parimpäivän aikana runkopylyväät ja lattijalavat ja harvalauvotuslauvat. Kattopellit ovvielä Länskairammiehen hoijeltavana, tulevat, kun tulevat.

Moilas-Jussi olluvannu lähipäivinä tulla tekkeen kaivinkonneella pienet kannonkaivuut ja maansiirrot liiterimpohojalta. Jospa se tapahtuis ennelluvattuja helteitä...

Rakennustarvikevarasto on hiukka sivumala Kallelasa, ettei olla kaivurin tielä. Tuosta net on heleppo siirelä rakennuspaikale. Onneks on kaavassa varraa rakentaa nelijöitä sevverran, että kaikki klapipuut saatas peltikaton alle. Muutamavvuojen tarpeet on, josei joku innostu ulukotulila poltteleen...

Tällätyömaala tiijetään, miston latakasa tullujja miton maksannu. Rovaniemen Terrasta ja metrihinta pyörryttää vieläki. Ei lahjusta. Vielä tars löytää ruoteikssoveltuvvaa vaikka kakkosnelosta, mutta se tietää vähintään Kemijärveläkäyntijä. Kessää ojjälelä onneks, vaikka päivä jo lyhenee...


Solluvannu sekä hellettä että ukkosmyrskyjä lähipäivile. Ukkoset on toistaseks kiertänny Naruskan tuolta itäpuolen kautti. Siellä joutaakin paukuttaa, kunnet paukuttellee itekkin naapurissaan ihan syyttäsuotta.

Olema ennustanneet lauhaa ja lumista talavee. Son varma merkki, kun pihlaja kukkii laiskasti, nin siihen ei sillon marjaa paljoo tule. Ei tule viimevvuojen ennätyssatova tilihile.

Hillat on kukasa vieläki avojängilä. Net ei ylikovija sajekuuroja kaipaa...

Tukikohan pihapihilajat alakaa olleen kukasa, ninko kuvasa näkkyy. Joku puulaji levittää keltasta siiteppölyvä, liekkö mänty. Joki on kesäveessä ja sääsket ja ystävämme mäkäräiset on saapunneet. Paarmat vielä, nin valamis Lapin kesä on täälä.


Jos tullee luvattu hellejuhannus, nin ejellisestä alakaa olleen kakskytäviisvuotta. Son neljännesvuossata. Uskon sittekkun oma sääasema hellelukuja näyttää.

Tukikohasta Juhannusjuhulaa rauhallisesti oottelemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti