sunnuntai 14. marraskuuta 2021

Rauhallisseen tahtiin isänpäivää. (2628)

Hilijanen isämpäivä Tukikohasa. Lapsoset ketterät olluvannu tulla viikompäästä viikolloppuna perinteisele kaamospäivälliselle, johon osallistuu vanahantavammukkaan parit tuttavaparskunnat myös kirkonkylältä.

Pienelä mansikkatäytekaakula oli aamukahveeta hyvä jatkaa sejjäläkiin, kuppaistinpannulta oli emännän kans latastu riisikaurauunipuurot mustikkapuolukkasopan kans. Son sitä Ukan ittesäkehittämmää uunipuuroyhistelmää...

Pikkukaakku näpättiin pakkasesta, kunei kahelle viitti leipoon alakaa. Ja Ukan vaatekaappi sai taas yhet merinovillakalsarit, pitkäämallija, joille tännään pohjostuulella onkikkäyttövä. Nuot saa jalakaan vasta pyykkikonneen jäläkiin, mutta onneks on pitkääkalsarija vaatekaappi pullollaan.Päivälliseks Ukka laitteli hirvisikajauhelihasta tehhyt voisa paistetut jauhelihapihivit. Lopusta taikinasta latasin illan mettästätulijoile murekkeen, joka varmaan viikommettässäolon jäläkiin maistuu. Pöyvän heile kerkii kattamaan sillävälin, kuppojat saunoo Tukikohan saunasa.

Isännävviiri saa heiluva lipputangosa, vaikka virallinelliputuspäivä issäimpäivä kait nykyvään olis. Tulleepa muisteltuva samala tekopitäjäsä elämäsälläpi eläneitä Ukan ja emännän isijä, jotka leppää Petäjäveen hautausmaala.

Tukikohasta rauhallisseentahtiin ottamissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Aivan Oikein, että vasta kalsarit jalkaan, kun on ensin kertaalleen, käytetty Pyykkikoneessa, jos siis on kyse Vastaostetuista kalsareista, eli vaikka miten, yritetään Henkka-Maukassa, eli Hennes & Mauritz:issa sitä peliä, ettei ainakaan heidän Tuotteitaan, tarvitse ensin, käyttää koneessa, kun eivät edes Lakisääteisesti, saa käyttää mitään Myrkkyjä Valmistuksessaan, on vain niin, että sillähän sitä saa ne Myrkyt pois, kun ensin, Käyttää Koneessa, eli Eilen, sai juurikin Henkka-Maukka, rikkirevenneen aluslakanan Lahjakseen Rikkinäisten Tekstiilien Kierrätykseen, josta lähtee huomenna Liikenteeseen, eli Uudelleenjalostettavaksi Saksan Maille, vaikka sitten, kun tuli käytyä Naapurin Tokmannissa, ostamassa se uusi Aluslakana, sen rikkinäisen tilalle, tiesivät siellä kertoa, että olisi tullut tuontyyppinen Kierrätystaho, myös ihan Koti-Suomeenkin, eli pitää joskus, selvittää Henkka-Maukalta, tehdäänkö sitä jo senkin kanssa Yhteistyötä ja sitä Odotellessa, vielä Kotvasen Odotellaan Hetkeä, että myös loppuvat Varastosta, puhtaat Petivaatteet ja -Isot Pyyhkeet, jonka seurauksena, likaiset, sullotaan SOL:in muovisäkkiin, jossa lähtevät SOL:in kuljettamana Pesulaansa, jonka kanssa, tämä Validia OY, tekee Ulkoistettua Yhteistyötä ja sen jälkeen, päästään sitten, Nauttimaan uudestakin Aluslakanasta, josta myrkyt, ovat Tipotiessään ja on palautunut muidenkin Suurtekstiilien mukana, takaisin tänne. Ja jälleen, kuulostavat tässäluetellut Ruoka-Antimet Hyviltä ja kerrottakoon Teoreettisesti, että Osoitteessa nkl.fi on Marraskuisessa Äänilehti Nyörissä, niinikään Riisipuuro-Ohje, jossa kuitenkaan, ei ole omaksuttu Ideaa Kypsentämisestä uunissa matalalla lämmöllä Tuntikausia, vaan 1,5 Tuntia 170 Asteessa ja vieläpä Ohjeistetaan, ettei kantta vuoan/padan peitteeksi, jossa Puuroa Kypsennetään! Ja onhan täälläkin, hieman Juhlistettu Isänpäivää, noin Ruoankin suhteen, eli sinäänsä Sunnuntain Tapoihin, sitä Keitettyä Riisipuuroa, mutta sitten, Kaslerin Lihaa, Kermaperunoineen Lounaaksi ja vieläpä Päivälliseksi Broiler/Riisivuokaa, eli Kova on Kilpailu tässälueteltujen kanssa, vaikka voikin tulla Ihan Tasapelikin!

    VastaaPoista
  2. Ai, vielä Unohtui, että Rikkinäisestä Aluslakanasta, antoi vielä Henkka-Maukka, sen 10 % Alennuskupongin, eli jos Tuotteitaan, tekee mieli, voi sen Hyödyntää tämän Vuoden loppuun saakka ja -Kallonkutistajille, Haistakoon Huilunsa siitä Valon Merkityksestä, jota joskus, saattavat jopa Tuputtaa Proteesisilmäisille Kansalaisille, esim niiden Kuntoutusvuorokausien puitteissa!

    VastaaPoista