sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Kallelatuvan kasvojempesu. (2636)

Muutelimma emännänkans evakkoviikollopun kunnijaks Kallelan ison tupakeittijön huonekaluja hiukka toiseen ja kolomanteen paikkaan. Se elähyttää ainakin ommaa silimää ja siinä pääsee hirsiseinijen saumat ja pikkuhalakeemijen pölyt heleposti putsaamaan.

Lauteet oli suunnitelisa huoltaa uuvella vahhaamisela, mutta kova pakkanen ei houkutellu Ukkaa hiontapuuhiin ulukoilimaan, pakkasta kun hilippo kakskytäviis ja silleen. Pittää ootella lauhempata.

Sonykuvija näplin poislähtiisä. Emäntä kuvvaili jokimaisemata ja Kallelan mökkijä ulukoopäin talavihaalarissasa. Kuvvauksellinen keli tuommonen pakkanen. Laitan niitä kuvija tuonnempana, kuhan vilimit kehitettään...
Järjestelin ja arvokkuuvela putsasin rivin tuohivirsuja. En ole kertonnu, että tämän blokinkautti joillekkin tutuksitullu emännän eno Armas Raitanen laitettiin Petäjäveen hautuummaanpovveen muutamakuukaussitten. Rivisä on sekä hänen että isänsä Väinö Raitasen tekemijä virsuja. Tekijät tuohi- ja päretöille harvenee...

Emännyys järjesteli kirjahyllyn kirjaston uuvelleen samala, kun hylly tyhyjänä siirty uuteempaikkaan.

Kallelan nettiyhteyvet ompetrannu sielä omija aikojaan. Viimesillä antenniasennuksila kun niitä mittailin, niin maksimit oli 15 mekabittijä tulevaa. Nyt viisarit parraimmillaan heilutteli viijenkympin rajjaa. Syytäpä en tiijä. Kuiten nettijä tarttevile sielä pitäs olla asijat kohillaan.

Tukikohasta lauveremonttija lähiaikona suunnittelemissiin tähä.


1 kommentti:

  1. Eipä ole tainnut olla Puhetta Raitasen Armaksesta, mutta varmasti, eli Hyvän Elämän, josta Tuohivirsut Muistuttavat, kuten voivat myös Tuohivirsut, pelotella Tyhmää Peikkoa, joka jälleen, aikoo mennä Varkaisiin erään Matin Aittaan, siinä suomalaisessa Kansansadussa. Ja luin myös tuon Artikkelin Kansallispuistosta, johon liittyvään Kyselyynkin, vastailin tuossa Elokuun lopulla, mutta eipä irronnut Voittoa, eli Salla-Tuotepakettia, eivätkä ainakaan tähänasti, ole ottaneet Yhteyttä Jatkohaastettelua ajatellen, mutta mistäpä tietää, jos joskus, eli Kysely, liittyi laaja-alaisesti Matkailuun Sallassa, jolloin luonnollisesti, mainitsin useaan otteeseen, myös Tukokohdan, laittaen Hyväksi Kilpailijaksi, myös Hotelli Hwtan Majatalon Enontekiöllä. Artikkelista, löytyi myös Linkki Vanhempaan Juttuun samasta Aiheesta, jonka yhteydessä 10 Kommenttia ja niihin liittyen, on Elämänkokemusta siitä, kuinka eivät välttämättä, sovi samaan paikkaan Laskettelukeskus ja -Kansallispuisto, eli esim Kolilla, se on johtanut siihen, että Ukko-Kolin puolella, joudutaan yhä edelleen, pitämään käytössä Vuosimallia 1969 olevaa tuolihissiä, jossa ei saa vauhtia hidastettua, kyytiinpääsyn helpottamiseksi, kuten myös poisjäännin, vaan se joko käy täysillä, taikka ei ollenkaan, joka Ruuhkauttaa jonoja eritavoin, kuin jos vain, saisi hidastettua tarvittaessa ja nykyiset Tuolihissit, vaatisivat leveämmän Hissilinjan, joka edellyttäisi tiedettyjen puiden kaatamista, joka vaihtoehto, taas ei sovi Ylläpitäjille, mutta kun siellä olin Joulun 2015, Vaalin, että nuo puut, olisi kaadettava, jotta saisi leveämmän hissilinjan, joka tekisi myös hieman Taitamattomankin Laskijan Vierailun Vaativammalle Ukko-Koliilekin mukavaksi, jos hieman Helpompi Loma-Koli, ei olisi silläkertaa auki. Mutta on Suositeltavaa myös lukea se Vanhempi Artikkeli, sillä siinä, selviää, mitä ajatellaan ylipäänsä Kansallispuistossa Lapin eri Kolkissa.

    VastaaPoista