tiistai 24. elokuuta 2021

Tuolta tullee hypriitimies.... (2591)

Net laulaa sitä ransiitmiehestä..Nyton Kemimmaala Väyryslantijasa yks mies vaihtannu tavan pensavermeesä hypriitipirssiin. Lähipiirriin tuli näin uus luonnompelastaja hypriitimies Kasperijja Ukan lisäks, Sami.

Niitä hypriitejä oli etätutkittu puolenkytä kipaletta Kuopijosta eteläämpäin aina hammaan Nurmijärvi -nimiseen paikkaan asti. Sinne ei kuitenkaan tutkimusmatkailija Ukka koskaampäässy, kun löyty toiselta rastilta Jyväskylästä koeajjoon semmonen pirssi, että Kuopijjoon oottammaan jääny hävis tälle valakoselle kaunottarele noin satanolla.

Pienet neuvottelut kävimä Saminkanssa puhelimela ja tulima siihen tulokseen, että etelämpirssit jää toisile ja tästä keskisuomalaisesta tullee Samile uus. Ja nin tuli kans.


Siihen se Tojota Prius Ukan ajamana parkkeeraantu Samin pihale. Son vähänniinko karamelli kymmenkuntavuotta vanahaksi pirssiksi, rapijat parisattaatuhatta hyvihhuollettuva kilometrijä takana. Ja eesä tarkalla pitäjällä rajattomasti. Leksuksen sukuva...

Tuosta automallista saa muutamala tonnilla muutettuva sen semmoseks plukinpirssiks, jolla kun akut lattaa, nimpystyy ajjaan puolensattaa kilometrijä ja rapijatpääle kertalattauksela. Semmonen muutos saattaa tähän pirssiin tuonnempana tulla, nin tullee halapa kaupunkiauto. Ja pitemmät matkat pirteelä polttomoottorila, jota iliman ei kairasa matka taitu sinne, mihimmenosa ollaan.

Kohta on tuommosila Priuksila markkinarakova halapana sähköpirssinä. Tuokin alle kymppitonnirrauta.

Tukikohasta kotisaunallauteita ajourakajjäläkiin jo kaipailemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti