sunnuntai 29. elokuuta 2021

Kohtalaiset kanalintukannat. (2592)

Linnumpyyntiaijjat likenee. Kunen ite mettästä, nin mulle ei tee kesää eikä talavee, mitä kolomiolaskentatulokset näyttää. Muutamakkin metästäjät on lukuloista tosi kiinnostunneita. Senhän tietää siitäki, että niitä täältä Tukikohastakin päivittäin kysellään.

Meillon emännän kanssa ihan satunnaisia lintupoikuehavvaintoja tältä syksyvä. Net poikuveet, joitonnähty, on ollu kohtuullisen isoja kooltaan ja poikaset näyttää olevan kasvannu likelle raavaankokosta jo näille ajjoile.

Riistakolomijotuloksija näkkyy Lapin osalta tästä...

Ruska ainakimpuissa ovvielä alakutekijöissäsä. Koivut on velehosti muuttumasa muutamasta oksastasa kirkkaankeltasiks. Se viittais hiukka siihen, että puuruska saattaa olla tällessyksyle komijakin. Illat ja yöt pimenee ja yöpakkasijakin on nähty Naruskala muutamanakin yönseutuna.

Son ollu rehevä kasvukesä. Emännyyven humalatki on kasonnu ennätystihheiks. Eivaan ole niile sahintekokäyttövä, ninko kuulema jollakin ihimistyypilä on. Ei kannatte sahtija valamistaa, kunei sitä tule juotuvakkaan. Meitin takapihan lintulauta ommelekeen humalan peitosa, ninko kuvisa näkkyy.
Haapa ei vielole värijään muuttamasa, mutta sekin aika tullee. Syksyksi se kääntyy, mitäpä tuota estelemmään. On kommeita aurinkopaisteppäivijä ja yöpakkasijakin selekeen myötä. Mustikampoimijoila pittää alakaa kiipeilemmään korkijammale, kun kahessakimmetrisä on pakkasta ollu enimilläsä nelisen astetta.

Tukikohasta huomista kalastohhoitomaksusta erkaanatumista oottelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Sehän on kuin saisi valtiolta 45 euron syntymäpäivälahjan joka vuosi tästä lähtien. Onnea!

    VastaaPoista