maanantai 7. syyskuuta 2020

Lumet särkee, Kasperi korjaa. (2413)

Isot kattolappeet kun on, nin ei voi varjeltuva lumivahingoilta rännijen osalta. Ja ninko ontullu mainittuva, nin koulurakennuksen entusen semmosen korkeus räystäslinjoiltasa on sitä luokkaa, että ei kannatte sinne tikapuila urimoija.

Eikäpä se homma olis viikollopun aikana valamistunnu, josei tuommosta Dinomerkkistä nosturija olis vuokrattu. Ja Ukka vältty kiipeemästä koko konheen korriin, kun vaan hoiteli tarvikketta semmukkaan Kasperile, mitä se pyyteli.

Pyhäpäivänä puoliltapäivin oli urkko ohitte. Ja iliman haverija. Kiitokset Kasperile ja kiitokset Mummelile, että lapsosetketterät pysyttelit nosturikonheen vaara-aluveijen ulukopuolela. Tai tietenki Aarnimpiti ihampikkusen päästä kokheilemmaan, miltä korkijalaolo tuntuu. Kehu, ettei tuntunnu miltään. Ei pelottannu. Neljävee.Takapihampuolele riitti rännin peruskorjaus kattokiinnityksiltäsä. Etupihhaa komistaa nyt uuvet kourut ja syöksytorvet. Niija ottalauvat, painekyllästettyvä.

Ukka Matimpoijjan kevyveks tehtäväks jää vielä ohojata sajeveet syöksytorvilta talosta poiespäin. Suunnitelma on selekee ja issoimmat ojat kaivettujja peitetty.

Tukikohasta satheja kohta toivomissiin tähä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti