perjantai 11. toukokuuta 2018

Ilimanpilluuajjat lisimäsä.

Tämon kohtuulisempuhasta seutukuntaa tämä Naruskanseutu. Täälon varsinaiset paskottajat kohtuuvähänä. Ukka tieten ompahimmastapäästä, kuttästä talosta lähtee puulämmityshiukkasta taivaantuuliin ninko kait kivihiillivoimalasta. Vesistövä pillaa Naruskajojen alajuoksula kirjolohikasvatus, jokon kuiten takavuosina olluppahempaakin. Jokakilo kuiten vosvorija on itestään perkeleestä. Maatallouspäästöt ovvähempänä, kunei täälä ennää ole karjaa yhesäkkään talosa. Mettäojat hiukka tuo varmaanki humusta vessiin, kunnet aurailee noita hakkuuloita. Mutta siinäpä net tärkeimmät paskottajat ollueteltu. Paitti yks.

Entusesa elämäsä täsei liijon ole ollu äänisaastheja eikä lentokonheijjen päästöjä ilimaan. Heliskopterila lentelevät rajaimmeiset kertaviikosa tai nykysin harvemminki. Isoja lentokonheja täälei ole näkynny, eikä kuulunnu. Mutta nyton alakannu näkymmään. Tännään en Kallelasta tullesa kuullu, mutta iso suihkari paineli korkijala kohti ittää tai itäkoillista. Olisko nokka näyttänny Muurmannin suunnile, sinneppäin ainaski. Ja kahta suihkuvannaa se kone jäläkiisä jätti.

Mummeli haasteli pänämuutamana nähäneesä samallaista vannaa taivaale piirtymäsä. Ja sammaansuuntaan.Ukan Sonyäksperijala ei kaksista evitenssijä lentosaasteesta saanu, mutta malliks kuiten.


Son televisijosa semmonen höpöohojelma ku Pittääkö olla huolissaa. Tarttee varmaan kysyvä sieltä, mitemmeile nykkäy, kun saasthet levijää jo paratiisiinki...Somerjokihan ties tämäjjo montakytävuottasitte...
Tukikohasta vielä kuiten raitistaki ilimaa vetelemissiin tähä.

1 kommentti: