maanantai 14. toukokuuta 2018

Huono, huono, huono, oikeen huono homma.

Jaa mikäkö? Toukokuinen kesä on sieltä. Tähävvoikuiviltaan ja kylymiltään iliman valokuvija ja ristallipallova kertova, että toukokuusa tämmöset hellekelit Lapisa tullee kuittina takasin monneenkikkertaan vielä ennen oikijaa kessää juhannukselta.

Tästön kohta kolomenkymmenenseittemän vuojen kokemukset täälä. Ikäkuunapänä ei ole marjasato onnistunnu, jos kesä liikapitkänä ja rajuna sattuu toukokuule.

Miesmuisti on kuulema kolomeviikkova, mutta Ukala on syvälä muistisa paras hillakesä, eli viime kesä. Sillon hillat alako kukkimaan kesäkuun puolivälisä ja kukintata jatku pitkäle heinäkuule. Ja marjoja tuli nimpaljo, että kaikile halukkaile riitti. Ja mettiijjäi enempi marjoja kuivvuosikaussiin.

Toukokuusa ja varsinki likellä puoltakuuta sitä jos hilla kukkii, nin sille voi tällevuojelle sanova hyvästit ja piste. Täsä on selekeet ennusmerkit, että tullee semmoset takatalavet, että soronoo.

Minen kuitennäistä asijoista päätä. Lotosakivvoi losahtaa millon tahasa. Nytei mene montaa päivää, nin hillakkukkii. Ja mustikat kans. Ja jos Taivaajjumala päättää nimpäin asijat, että annamma Lappiin kolomenkuukauven hallattoman suven, joka alako toukokuunkymmenes. Sillä lottorivilä pääsis hillasuole likelä kesäheinäkuijen vaihetta. Ja mustikkamettään jo ennensitä.

Tukikohasta oikijaan lottoon mielummin sijottamissiin tähä.


2 kommenttia:

  1. Veikkaan että Ukko on oikeassa, saattaapi pukata paskan kesän kun nyt näin kuumottaa, vaan mene ja tiedä, elokuussa ollaan viisaampia=)

    VastaaPoista
  2. Samaa pelätään ja odotetaan täällä Savossa. Kesä tuli lumitalvesta yhdessä viikossa ja eilen piti jo ruohonleikkuria kaivella näkösälle - ylleensä kuitenkin koivunlehtiä on katteltu lähempänä touko/kesäkuun vaihtopäiviä ja eiköön tällä menolla siinä vaiheessa ja saunassa pehmeällä lehdellä ropsutella...

    Tämä kuvio alakaa olla liiankin tuttu - kesäkuulla tehdään sitten hevosaitoja pipot päässä ja etsitään hepoille kuivaa heinää liiterien pohjilta syötäväksi kun ei pelloissa kasva mikkään. Samaan aikaan linnunpoijjan mahassa kurnii nälkä kun hyönteiset on kuollunna kylymyyteen ja sama kohtalo tullee sille untuvikolle - sille kun ei ole pipoa päähän laittaa ja eivät ruoka-apuakaan anna kunnasta vaikka kuinka heikottaisi.

    Minä niin kovin toivoisin että tässä lotossa tulisi jättipotti mutta yhtä skeptinen olen siihen kuin oikeaan lottoonkin - ja siksi en euroakaan lottoon rahoja laita...

    VastaaPoista