keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Vääräleuvalle vääräleuvan tekemä keklu.

Ainon ollu haaveena semmonen kalapuukko, jolla olis hyvä vileerailla isova ahvenaa. Tai miksei muutaki kallaa. Ohan tuota elläissään tullu vileerattuva joku pienempi ja joskus joku isompikkiin kala.

Löyty muutaman kittiläläisen takoteräntekijän sivvuilta ahvenaterän nimikkeelä oleva aika pitkä terä, joka tieten piti tilata. Ja toimittaa Varpuselekään. Ja ei montaakaa viikkuva, nijjo ilimotti Ukan vasittu puukontekijä Vasara, että nyton ahvenapuukko tuppinee valamis. Ja oli ja on kans.

Soli puukontekijä sitäki mieltä, että tällä ahvenalta lihat irtuaa. Ja perästä kehu tehneesä vääräleuvalle sopivan. Semmosen oli päättäny tehä, joka koko ajavvirnuilee kantajasa vyöltä. Ja virnuilee kans.

Jostain kait tarttis lähtijä isova ahvenaa koittaan. Jos vaikka ensmääsiltä jäiltä, ninko entivanahaan. Kohtahan täälon järvet pilikkijääsä.Virnuilkoot sitte, kun tekijä kerta nin tarkootti. Tosipuhheessa täton jo meinannu tarvita myyvä. Sevverran on kattelijat siihen tykästynneet käpälöijessään. Vieleiole kauppoja syntynny. Ja suaphan tuommosen Vasaralla tiettää, joka tarvittee.

Tukikohasta ahvenoita vartuilemmisiin tähä.

1 kommentti:

  1. Komia on kalanpiä ja kalalla alaleeka viärällään kuin Pohojanlahden litkasilakalla! Kotelon koristeista tuppipeukku takojalle ja tekijälle!

    Vuan kerroppas Ukka puukkoihin perehtyneinä millainen se pittää hirvimiehen puukossa terä olla että se kestäisi nylykyhommia kolmea viiltova pitempään? Tahtoopi nämä kaupan tekeleet tylsyä niin nopiaa että nylykyvajalla osimoilleen puolet ajasta kulluu puukkoa hiomakiveen hinkatessa.

    Missäs se tämä Vasara vaikuttaapi - ossaiskohan se tehä yhen hirvipuukon savolaiselle...?

    VastaaPoista