sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Tukikohtaan ensilumi vajavassa tunnissa.

4.10. on tänä armon vuonna 2015 se päivä, jolloin ensilumi tuli maahan. Yöllä kolmen kantturoissa oli Ukan sääaseman mittarissa rapiat -6 astetta pakkasta. Aamutuimaan kahdeksan paikkeilla länneltä työntynyt sadealue alkoi pudottamaan lunta siihen malliin, että jäinen maa muuttui valkoiseksi laakista ja ennätysnopeasti. Toista senttiä lunta tuli maahan alle tunnissa, eikä loppua saderintamalle ole näkyvissä.

Onneksi tuli eilen ehtoolla siirreltyä lumen alta enimmät romppeet talviteloilleen. Kohta ne olisivat etsinnässä.


Lumiukkoa ja muita talven rientoja suunnittelemisiin tähän.

3 kommenttia:

 1. Miks me ie saada jo lunta tänne Pääkaupunkiseudulle, tai miks Enontekiön Perusturvalautakunta vaan tuumaa, ettei olla tervetulleita Enontekiölle juuri siihen haluamaansa asumismuotoon, kun pärjää liian hyvin, eli on jo valitettu käytöksestään Pohjois-Suomen Hallinto-oikeuteen. Luin tosiaan, että ensilumet tulisivat ainakin Pohjois-Lappiin viikonvaihteessa.

  VastaaPoista
 2. Vautsi! Unelmana olisi joskus käydä juurikin Naruskassa ja muutenkin aivan perälapissa! Vielä joskus, vielä joskus.. :)
  terveisin Hämeenlinnalainen

  VastaaPoista
 3. Terve Sane! Tämähän ei ihan perimmäistä Lappia vielä ole, mutta Etelä-Lappia kyllä. Ja Naruskan maisemat ovat tästä pohjoiseen Tuntsalle mennessä Lapin maisemia parhaimmillaan. Lunta ja pakkasta jos kokea haluaa, niin eikun tänne vaan. Hämeenlinnasta on sama matka tänne kuin täältä Hämeenlinnaan, eli ei montaa poronkusemaa...Ukka

  VastaaPoista