maanantai 12. toukokuuta 2014

Kaksattaaneljäkymmentä ikkunapintaa...

Tämä juttu sisältää kaupallista tiedotusta, joten lopeta tähän, ellet halua lukea mainokseksi ehkä katsottavaa tekstiä.

Sanoudun irti markkinoinnista, koska en ole kenenkään palkkalistoilla, enkä myy mitään. Enkä koskaan olisi ostanut muovilelulta kädessä tuntuvaa konetta, ellei nykyinen vihitty vaimoni olisi sellaista minua käskenyt ostamaan. Oli oikein tilauslappu ja kaikki, kun menin rautakauppaan Oulussa muutaman reissun yhteydessä.

Nyt ovat ennakkokäsitykseni muuttuneet toisiksi ja myönnän olleeni väärässä, enkä niin vähänkään.

Sijoitin ikkunanpesuriin lisälaitteineen satakunta €uroa. Laite on maksanut itsensä takaisin parin päivän aikana, jolloin olen kiertänyt talon 19 ikkunaa kaikki jo ulkoapäin, ja huomiseen ehtooseen mennessä myös sisältä päin. Pestäviä lasipintoja tulee yhteensä tuo otsikossa mainittu 240. Onneksi elementtilaseissa on kaikissa pari pintaa, joita ei tarvitse pestä.
Talon sisäpuolella pärjään niinkin ilman tikkaita, mutta nuo ulkoikkunat ovat lähes kaikki tikkailta pestävää mallia korkealla maasta, mutta onneksi alumiinitikkaat on muihin tarkoituksiin tullut ostettua jo aikaa sitten. Taittuvat sellaiset.

Kuvista ilmenevät työvaiheet, joita helpottavat jämerä jatkovarsi niin pesusienelle kuin sama varsi myös imurille. Kone kuivaa ikkunan ja imee kaikki pesuvedet ikkunan pinnalta ihan kuin mainoksessa. Parsimista millään papereilla tai muulla sellaisella ei tarvita. Sekös on Ukkaa ihmetyttänyt.

Likavettä kertyy koneen säiliöön, mutta se tyhjenee pienellä kädenliikkeellä. Koneen mukana tuleva pesuaineliuos on äärimmäisen tehokkaan oloista, joten jälkikin on vielä puhdasta. Ainakin tässä talossa kelpaa.

Taukojen aikana kone latautuu verkkovirralla. Kaukana ja korkealla olevat ruudut peseytyvät ja kuivavat jatkovarrella ja lähempänä olevat käden jatkeena olevalla koneella varsi irrotettuna. Ja äkkiä oppii pienet jipot, eli työ tekijänsä neuvoo.

Pilvinen poutapäivä oli tänään. Ulkona laulelevat muuttolinnut, joten Ukan ei tarvinnut laulaa. Vajaan kymmenen asteen ulkolämpötila on hyvä työilma tähän hommaan.

Ikkunat pestään jatkossakin tässä talossa Kärcherin kuvissa olevalla laitteella apulaitteineen.

Tukikohasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti