sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Aurinko ylhäällä 18 tuntia vuorokaudessa...

Elellään taas pohjoisessa niitä aikoja, jolloin totutellaan valoisiin yöaikoihin. Vain kuutisen tuntia käy aurinko alhaalla vuorokaudessa, eikä sen poissa ollessakaan pimeästä ole mitään tietoa.

Virkustuu sitä ihan selkeästi, kun valo lisääntyy. Sisäinen kello herättelee Ukkaa tuolla neljän ja viiden välillä, eikäpä sitä osaa sen jälkeen enää unten maille uudelleen yrittää. Tänä aamunakin piti kahvinkeittoon livistää jo heti radion viiden aamu-uutisten jälkeen.

Talvi pitelee Naruskaa edelleen otteessaan. Muutama pariskunta poikkesi eilissä päivänä matkalla kotipuoleensa kahden viikon kalastusloman päätteeksi. Harmittelivat, että ei ollut aikaa jäädä vielä viikoksi, koska kala oli pilkkijärvillä hyvin syönnillään, eikä jäiden tai kelkkakelien loppumisesta ollut mitään tietoa.

Haltiajärvestä ja Saukkojärvestä kertoivat päivittäin onkineensa siikoja ja kohtuullisen kokoisia ahvenia.

Viiden ja kymmenen asteen välillä olevia yöpakkasia lupaillaan koko ensi viikoksi, joten normiaikataulussa täällä kevättä mennään. Lumikuuroja on nakellut tänäänkin, eikä niitä näyttäisi ennusteesta puuttuvan eteenkään päin ainakaan viikkoon.


Metsäkanalinnut eivät vielä ole Naruskantietä valloittaneet. Se aika on vielä edessä päin, koska lumipenkat ovat vielä tien laidoilla lähes täydet. Lintujen määristä annellaan arvioita sitten, kun ne enemmälti näyttäytyvät.

Hangille täällä pääsee niin halutessaan vielä hiihtelemään. Kelkkakelit ovat myös ihan mallillaan. Naruskan kylän tasalla on lunta 30-40 senttiä, mutta pohjoiseen mentäessä lumimäärä lisääntyy puolen metrin ja metrin väliin.

Tukikohasta kesäunirytmiin totuttelemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti