torstai 29. toukokuuta 2014

Juhannukseksi Kallelaan!

Kallelan Juhannus odottaa vielä ottajaansa. Ja Juhannuksen jälkeinen kokonainen viikko myös, eli jos lomakalenteri antaa myöten, niin eikun varaamaan.

Naruskajoen vesi on laskemassa hyvää vauhtia kesävesikorkeuteen. Tulva tulee alas reilun kymmenen sentin vuorokausivauhtia. Ja vesi alkaa lämpenemään, koska kymmenen päivän ennusteet lupailevat päivälämpötiloja keskimäärin viidentoista asteen vaiheille. Pari ennusteessa olevaa sadepäivää edistävät kesän tuloa myös.

Kallelan rannassa näytti tänään tämmöiseltä:Vielä ei Kallelan kotikosken Syväskönkään alapuolella oleva iso taimenkivi ole näkyvillä, mutta muutaman päivän päästä varmasti on. Ja kala alkaa syömään, se on varma tieto.

Korvasienikierroksella tänään todettiin Mummelin kanssa, että ne ovat lisääntymään ja kasvamaan päin. Ja niitä näyttäisi olevan tulossa ihan poimittavaksi asti.

Politimavaaran kierroksella oli meillä havaintoja myös parista hirvestä, joten isoakin lihaa näyttää liikkeellä olevan. Hirville on tulossa muutaman päivän sisällä vihreää tuoretta purtavaa, joten ne alkavat lihottamaan itseään syksyksi.


Tukikohasta varauskirja levällään tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti