tiistai 6. toukokuuta 2014

Aamupalaseuraa itäpuolen ikkunassa.

Tänä aamuna pelemahti aamuaurinkoisen ikkunan taakse Ukasta noin puolentoista metrin päähän kaverus, joka ei ennen ole lintulaudalla nokkaansa näyttänyt. Tipi pälyili tarkkaavaisesti ympärilleen, mutta ei pyrkinyt sisälle Ukan aamupuurolautasen äärelle.

Valokuvaaja tuli kutsuttuna paikalle kameroineen. Keittiön ikkunan takana istuskellutta varpushaukkaa saimme sitten seurata kahdella silmäparilla vartin verran kaikessa rauhassa. Ilmeisesti tämä haukka ei nähnyt keittiön ikkunasta kuin oman kuvansa ja selkänsä takaa kirkkaana paistaneen auringon. Oli hauska seurata, kun haukkaa alkoi ramasemaan selkään paistanut aurinko. Silmät painuivat vääjäämättä kiinni, mutta heti jonkun pikkulinnun havaitseminen lähialueella terävöitti katseen ja saalistaja oli valmiina.







Tämä vierailija saattaa harvennella pihapiirin pikkulintukantaa, jos se jää tänne asumaan vakituisemmin. Myyriä saattaisi sen ruokalistalta löytyä myös, mutta niistä ei ainakaan vielä ole talven jäljiltä Tukikohdan tontilta havaintoja.

Tukikohasta ikkunoita pesemisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti