sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Lumi vähenee ja jokivesi lisääntyy.

Naruskan pääsiäispyhät ovat edenneet päivisin plussalla. Yöpakkasia ennustettiin pyhien alla, mutta paria astetta enempää ei toistaiseksi miinuksella olla käyty. Tuleva yö saattaa tehdä poikkeuksen, koska lämpötila jo nyt sunnuntai-iltana on vajaan asteen miinuksella iltayhdeksältä.

Tuuli on koko pyhien ajan ollut vallitsevana luonnonilmiönä. Ulkona ei olla hellelukemiin päästy, vaikka aurinko onkin pilvettömältä taivaalta päässyt paistamaan.

Naruskan päämaantie on olosuhteisiin nähden pysynyt hyvässä kunnossa. Tienpitäjä kävi oikealla hetkellä kaatamassa ojien päällä olleet lumipenkat, joten tie on päässyt kuivumaan, kun päivisin on ilman kosteusprosentti pysytellyt viidenkymmenen hujakoissa.

Lumet näyttävät haihtuvan taivaalle hyvää vauhtia. Ukan lumimittarissa on nyt lunta 49 senttiä.

Naruskajoen suvannot kestävät vielä pilkkimiehiä. Tänään illansuussa Siekakönkäästä napatut valokuvat kertovat, ettei sulamisvesiä vielä ole paljoa jokivettä nostamaan kulkeentunut, mutta jos kelit jatkuvat lähipäivinä plussalla, niin vängällä alkavat virtaukset joessa lisääntyä.Yläkuva on Siekakönkään sillalta ylävirtaan ja alakuva alavirtaan.

Tukikohdan kameraharrastajat odottavat huomisen aamun valkenemista tyvenessä pakkassäässä, joka mahdollistaisi onnistumisen teerien soidinkuvauksissa, jotka ovat tuulen takia jääneet toistaiseksi tekemättä.

Tukikohasta tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti