maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kelirikko aluillaan.

Naruskantien päähän on pystytetty tuttu keväinen liikennemerkki. Kelirikko on taas odotettavissa tälle soratielle, jonka sulaminen on pikkuhiljaa alkamassa.

Kymmenen päivän ennuste kertoo talven otteen kirpoamisesta Naruskallakin, koska luvassa on plusmerkkisiä päivälämpötiloja. Niitä vastassa on yöpakkanen, jota ennustetaan kuitenkin vain muutama aste öiksi, joten sulamispuoli päässee voitolle. Sulamista edistää myös vesisade, jota on parina viime päivänä Naruskallekin riittänyt.

Tukikohdan pihajäätikkökin alkaa jo pehmenemään. Se ei huono asia ole, koska luistinrataa ei täällä tarvita. Kattolumia on vain jiirissä jäljellä.


Naruskantielle ei kesärenkaalla asiaa tällä hetkellä ole. Eikä suvikumilla kannata riskeerata vielä sittenkään, kun lumet ovat tieltä sulaneet. Sliksit nimittäin eivät ole pidoltaan talvirenkaiden väärtit savisella soratiepinnalla, joka varsinkin märkänä osaa olla liukkaampi kuin konsanaan jäinen tienpinta.

Pääsiäisliikenteeseen pitää Naruskantielle varata talvista rengasta ja malttia, koska täällä saattaa liikenteessä olla muitakin.

Tukikohasta tilannetta seurailemisiin ja raportoimisiin tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti