sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Laslakin kesäloma alkoi talven keskellä.

Ukan ja Mummelin ottopoika Laslakki pissaili Retkeilymajan pihapiirissä rapian parin kuukauden ajan. Berner OY vapautti Laslakin hommeleistaan lorotella yötä päivää säästä riippumatta siitä lähtien, kun Suomessa siirryttiin kesäaikaan.

Naruskalla olisi vielä riittänyt talviolosuhteita testaamaan Lasolin toimivuutta, koska meillähän ei täällä kesästä tiedetä ja kuulla muuta kuin hurjia etelän huhuja.

Tulevista ajoista Ukalla ei varsinaista tietoa vielä ole, mutta tietynlainen valmius jatkaa Laslakin kanssa uudenkin talven tullen täällä on, mutta ne asiat ratkotaan muissa pöydissä.

Kertaakaan ei Laslakin pissi täällä jäätymään päässyt, vaikka muutaman kerran alle kolmenkympin lämpötiloissa oltiin siinä ja siinä, ettei pakkaskestävyys meinannut riittää. Se vuorostaan ei johtunut Lasolin hyytymisestä, jos pissiliemet pysyivät tarpeeksi lasolpitoisina, koska raaka Lasol kestää pakkasta kuutisenkymmentäkin astetta. Ympärivuorokautisessa kierrossa Lasolin haihtuminen aiheutteli Ukalle päänvaivaa, kun jäätymispistettä ei pystytty tarkasti mittamaan. Kokeilu kuitenkin osoitti, että pissipatsas saadaan tarvittaessa toimimaan ympäri vuoden arktisissakin olosuhteissa, joita Naruska joka talvi tarjoaa.

Laslakin taustana ollut komea jääveistos on muutaman Naruskan tilapäisen lauhan jakson aikana joutunut suurimmaksi osaksi antautumaan, mutta perusrakenne kesti Laslakin lomaan asti. Ammattimies oli jääveistoksen tekijä, joka olikin alansa maailmanmestari.

Tässä toistaiseksi viimeinen kuva Tukikohdan pihalta tältä päivältä. Ukka saa varmaankin lähiaikoina tulikomentoja, mikä Laslakin sijoituspaikka tulevaisuudessa on.


Tukikohasta aurinkoarmaasta nauttien tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti