tiistai 1. helmikuuta 2022

Vaatimevvaatetus. (2671)

Naruskannaisväki alakaa laitalukijen olla muotitietosta viimesempääle. Täälon meijän emännyys työurallasa pitänny toisenkin tyylikurssin. Eikä siinä vielä kaikki. Nytse muotivillitys ja vaatettamine ulettuu jo porovaatimiinki...

Koiriahan ollaan puvettu talavivaatteisiin ijätja ajat, mutta olettako porova nähäny vaatettuna. Naruskalta muutamasta tarhasta löytyy jo sekin ihime. Tai ihimekkös tuo, jos vaatimelta jostaimpaikkaa poronkarvaa puuttuu.

Tästä tullee vielä kova villitys, kumpääseevät kaikki poroimmeiset  mallistoja suunnittelemaan...Kylymätkun on nuot kelit, nin kolominkertaaset kankaat on tämän vaatekerran erikoisuus...Ja värin on vaadin tieten akkaintappaan saanu itevvalita.

Tukikohasta poromallistova mielenkiinnola oottelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. No eihän tuo mithään kun talliorjien emännät vaatettaa hevosia ympäri vuoden jos minkälaisilla loimilla. On ötökkäloimi, sadeloimi, fleeceloimi, toppaloimi (kolmekymmentä eri paksuutta) ja noihin kaikkiin sitten vielä lisävarusteena kaikkea ja mahdollista. Kohta porot puetaan räkkäaikaan seepravärityksellä oloviin ötökköloimiin - siinä sitä turistilla ihmettelemistä :D.

    VastaaPoista