torstai 10. helmikuuta 2022

Lumihommat vähemmäks. (2675)

Tässon vuosijan varrela tulluttehtyvä josjonkimmoista pikku parannusta helepottammaan ison talon talakkarin rutiinihommija. Kerron taas yhen helepotuksen, ettei kukkaan vaan pelekäis alakaa tätä talova asumaajjahuoltamaan.

Tuolon takapihala halakokatoksevvieresä halakoluukku tuonne kellariin. Son talavipakkasela aina pitänny niijen rautaluukkujempääle kolata muutama kymmenensenttijä köykästä lunta eristeeks. Vastaavasti son sitten pitäny joka kerta luukkuja avatesa putsata sieltä ennen luukkujen ylösnousemusta pois.

Kasperi se iteasiassa yhtenä viikolloppuna alako halakoja kärrätessääsä mulle raataamaan, että eikös tuoholluukkuun olis laitettavisa uretaanilevystä eriste sinne lunkan alle. Sannoin heti, että on ollu aatoksisa, muttovvaan jääny totteuttamatta. Siinäsitten poijjan kansa yhesä hunttailimma, että sinnealle mahtuu ihan tiiviisti kymmenensentin paksuinen uretaanilevy.

No semmosenhan Ukka toki tälläjärellä rakentaa ossaa. Kahesta viissenttisestä levystä uretaanivaahola ristiilliimaamala sai kymppimillisen isohkon levyn. Ja sitä levyvä pysty leikkaamaan petoniseinämijen ja rautareunustevvälliin tiiviiks hakmannin leipäpuukola, josson terävä terä. Sahhaantuu se tikkisahallaki, mutta tullee vähempi ryönää puukola leikkaamala.


Sonnyt ollu käytösä toistaviikkova. Ei ole lumija tarvinnu kollaila, vaan orriittäny sataneijjellumijen poistaminellumilapijola. Kevyvempää hommaa, jokon vanahenevale äijäle sopeva suunta.

Tukikohasta hommija vähentelemissiin tähä.


1 kommentti:

  1. Kuulostaa jälleen Viisaalta, niin Teidän, kuin mahdollisten Uusienkin Omistajijen kannalta, eli Onnea ja -Menestystä Eristeille!

    VastaaPoista