sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Jakkaratehas. (2674)

Makkaratehtaalla ontullu oltuva töissä nuornamiesnä, mutta ei jakkaratehtaalla. Solekkun ostaa puutavaraa ja alakaa hommiin, immeisethän niitä tekkee. Puutavara on muuala hinnoissasa, mutta jos ostaa oikeesta paikasta sitä, nin ei paljoo maksa.

Tämmöset jakkaratarpeet parieurova per tuoli. Ja Ukan käjentaijot tietäin helepotti jonkuvverran, että kannet eli istumaosat oli valamiiksi kasattu puutappiloila ja jalat oli valamiiks sorvattu ja hiottu. Niija jalakojen tarkat reijätkin oli valamiiksi porattu.

Erikeeperiä, vasarakeklu  ja vasara. Ja neljä toolia valamistui liimankuivauskuntoon noin kymmenesäminnuutisa. Tehtaanvois perustaa, tuommosesta jakkarasta sais varmaan heleposti vaikka vitosen. Tai kympin. Tai Suomemmallin mukkaan jos hinnottelis, nin hinta olis tieten viiskymppiä. Tai satasen. Mutta tehasta ei ole tarkootusta perustaa...Tukikohasta lähipäivinä nämä saunajakkaroiks värjäämissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Vai, että sitä, on joskus oltu Makkaratehtaallakin Töissä, joten varmasti, tuli sielläkin, tuotettua Hyvät Herkut, jos Työnkuvaan, sellaistakin kuului, Onnea ja -Menestystä, mahdollisten lisäjakkaroiden valmistukseen ja kuulostaa Mielenkiintoiselta, tuo Poromallistokuvio, joten Lykkyä sillekin!

    VastaaPoista