perjantai 4. helmikuuta 2022

Jänöjussi valavoo. (2672)

Pakkasjakso se vaan hiukka pyörii paikollasa. Solekkuitenkaan tammihelemikuusa tällä perälä mikhän ropleemi, koska aina se räkäkelin ja ylettömän lumisathenkivvoittaa. Molen oikeen ilosena kattonnu, että kymmenijen senttijen lumisatteet pyyhkii enempi etelän ennenniin mustijen aluveijen ylitte. Siinä net tullee tullee tutuks lumitöijen riemut ja kustannukset.

Alakaa muuten hilippommaan polttoaineijehhinnat pysyvästi kahtaeerova täälä. Etelähhintoja entiijä, mutta met täälä saamma ratikoita ja paikallistössää rauhasa ootela, emmekäsaa maitopurkkija hajettuva saankilometrintakkaa eestakastamatkaa iliman ommaa autova. Haastelit politrukit illala televiisijossa, että mitä tars asijoile tehhä, kujjoku inflaatijopaine puristaa tälläviisiin pohosija aluveita täsä pitkäsä maassa.

Mullolis ainaki yks heleppo verolaila hoijettava ratkaasu. Poistettas ensinnäki Oulukajjaani linjampaikkeilta oman auton matkakulujen omavastuu, kunei sillä omavastuunperkeleelä pysty litraakaan menovettä ostaan. Samasa verolakimuutoksesa korotettaasiin kilometritaksaa vähennysoikeuvesa sillettasole, mitä tojellisuuvesa auto keskimäärinkääkkuluttaa. Nämät kaikki asijat laahaa Suomesa peräsä ja immeiset joutuu nuoremmasta vanahempaan ajjaan helevetinkalliila menoveelä. Ja se autompiru kurittaa muutonkillompakkova kuin polttoaineehhinnala. Täsä se kompensaatijoratkasu alakajaasiks olis ja on ollujjo vuosija. Vasemmaltaoikeelle tievoksi.

Pystyy taas aastutijoo kattelemmaan, kussain Telijalta uuvet tikipoksit ja moteemit, vaikkevvielä tietokonheele asti olekkaanonnistunnu kuuttasattaamekkaa saamaan, elikkäs konheet jauhaa vanhaa sattaamekkaa. Sekippiisaa paremmampuutteesa.

Ainimperskutarallaa. Mun piti ainuvastaan kertoo, etteiole ilivestä näkynny takapihalla sittekkuvviimeks kuukausijasitten. Jänöjussi sensijjaan kulukee ulukoaluveijjen valavojana joka yö. Se varmaan käy öiseenaikaan tarkistamasa, olisko puurojjämijä ja sämpylämmuruja jääny issoiltalinnuilta, jokka saa evvääsä liiterimpäätyyn. Burreli hurhuttaa joka yö Ukampuhelimmeen muutaman kuvan ulukoliikuista, kummuut nukkuu. Jänöjussi valavoo...

Tukikohasta uretaanilevyeristyksijä muutammaampaikkaan tänhään viimestelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti