tiistai 15. kesäkuuta 2021

Hillatkihhakkaantuu. (2559)

Eisolekkunnola satanu puoleentoistaviikkoon ainakhan. Pyhämmaisa hintsusti, mutta nyton esteri antannu takkautuvasti sajetta meleko laajalti Lapin koko aluveela. Aamusta soli ensin hiljasempata sorttija ja kerty mittariin Tukikohasa ensin seittemisentoista millijä. Sitten pärräytti semmosen paikalliskuuron, että maalima pimeni ja anto muutamasa hullussa minnuutisa vettä kuttisemmillijä. Ja voimat oli pisaroila sitäluokkaa, että jos sattu hillankukka auki oleen avojängälä, nin se kuuro kyllä pahaenteisesti satutti sitä. Voip olla, että hakkas piloile.

Jotakinossaa Lapista uhitteli sääennustaja hallallaki. Toivottavasti se ei olis ollu meitin kaira, vaikka ei sole laskuista pois. Kaheksisen astetta on nyt illansuusa lämpöstä ja tuuleksii puuskasesti. Selekeeks kunei heittäs, nin ei olis hallavvaaraa.

Eilen oli kevyt ninko kesäsaje. Lumena. Niitoli ilimasa enempi javähempi kevvyitä hiutaleita. Lähtöpaikka ei kuiten ollu taivaalta, vaan haapapuut runsaina Tukikohan tontila levittllee suvujjatkajija. Joinaivvuosinahanniiton ollu kasoiks asti pihamaala. Tännään net lakkas lentämästä, muttei vielä tiijä, mitemmahtaa käyvä poutakelilä, vieläkhänniitä riittää...


Onneks sain eilissäpänä Kallelasa rännin asennettuva paikolleen. Ohjautu peltikattoveet muuallekkuin kuistiterassille.

Tars vielä käyvä hakemasa vanaha sähköliesi ja lahjottaa jollekki, joka sattuu tartteen semmosta viiskymppistä levyhellaa. Kallelasa onnyt kerraaminen helepompihoitonen liesi, jonka sähkäri ihan oikee kävässielä asentamasa poistuvessaan joltain mökkityömaalta.

Jalakapalloohattuota tullee liijallaisesti katottuva. Ja tännään ei ole ulukohommapäivä ainakhan emännälä ja Ukala ollu. Onneks on ehejä peltikatto ja ränniveetki ohjautuu talosta kommeesti alavammile maille poispäin.

Tukikohasta hillankukille siunausta toivottelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Aamulla ponkaisin viiden perästä raivuutyömaalle ja nousevaa aurinkoa piilossa ollut auto oli jäädyttänyt lasinsa. Auton mittari näytti siinä kohta 3,5 astetta plussaa eli metrin korkeudella ompi hallaa hiposteltu. Saappa nähdä miten vielä tätä alavammilla mailla on hillankukkaa ravistellut.

    VastaaPoista