maanantai 7. kesäkuuta 2021

Hanskat muttei tiskiin. (2553)

Soli vähärrepaleinevviikolloppu tuo viimesin. Lauvantaina meni puolestapäivästä ehtookaheksaan evväijjellaitosa polttariporukale. Poijjat kuiten sai tillaamasa juhulapäivällisen. Soli poromureke, uunirosamuntat, raikas tuoresallaatti, lämminsavukalasallaatti, tuoreet talonemännän sämpylät. Niija vielä pippurisoossi. Ja maikimpata, jonka ohjeet saattaa täältä jostaillöytyvä. Niija alakukeitoks korvasienisoppa, johonka kipasima parijapäivää ennenllauvantaita sienet muutamalta yhteismettän runsaista aukoista. Jäläkiruuvaks perkolaattoritummajuhulamokkakahaveet ja pannakotta mansikoila ja mustikoila. Tulikhan net kaikki nyt luveteltuva pötköön...

Emännyys oli viikollpuks tilannu Ukan ajamaan alukärryvä viimokesänä halotun puupinojja Kallelalliiterin välijä. Olisko niitä kuormija tullu kaikkijaan puolenkymmentä. Solis ollu pijan kymmenijä ja kymmenijä kottikärrykuormija ja eestaas kävelyvä.

Ukka laisto kävelyvä sisältävät hommelit. Pakko. On olluttuo oikeejjalan polovi nin helevetin kippee autorrenkaavvaihosta lähtiin. Siinä hommasa vissiin litisty tunkkija autonalle laittaisa joku poloven ristisije tai muu hermopätkä. Se on nin kipijä, jos sillä kävelee muutamankaan askeleen. Ja nukkuma-asennosa sitei saa unempäästä kiine kuin jalan ollesa suorana. Lääkärisä enolekkäyny, entiijä olisko apuja...

Polttopuusavotta tuli Kallelasa valamiiks. Kuvasta näkkyy, että hanskat ollyöty kasampääle merkiks...siinon pitkähköks aijjaks sauna- ja takkapuuta Kalleavvuokralaisile. Ja emännäle hyvä harjootus ensviikollopujjäläkiin, jos satamottija saahaan halottuva Tukikohasa. Kärräämistä tievosa.

Ite keskityin puolrampana rännivvaihtoon. Se tullee ihavvalamiiks vastakun saan tilatut lisäpalikat Jojensuusta toivottavasti ehejänä Naruskale.


Tukikohasta nopijaa lehentulova taas kerran ihimettelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti