sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Palokärkikämppä valamistumasa. (2549)

Jos Tukikohasa ei kukhammuu liijon mittään tämmösenä rospuuttoaikana isommin touhuva, nin lintumaalimasa on ahkeruus päälä. Sielä net palokärjet jystää kämppäsä sisäseinijä sopevan mallisiks, että pääsisvät sinne pesuveesakkans asumaan.

Postilaatikola käyvesä sen aina kuulee sen sisustusnokkimise. Ja maahan kattomala se näkkyyki. Pisimmät nokitut seinäkappaleet huoneesta on toistakytäsenttijä pitkijä haapalastuja.


Viimoyönä vielä halla kuritti tätä kairaa kolomatta asteela miinusta. Lähipäivät kuiten ja varsinki yöt olluvattu kaikila ennustekartoila lussakelijä, jotenka korkijammat päivälämmöt sais pikkuhilijaa alotella marjakukintojevvalamistumista. Hilla tarttee sen sata tehosaa lämpösummaa, jota alakaa puolestaviikosta kertymmään ennusteemmukkaan ihan kesäsesti.

Tuosson alla EWN ennuste. Ylimmät sääasemat on Tukikohta ja sen vieresä Kallelan Netatmoasema. Alapuolela on Ilimatieteenlaitoksen Naruska ja sen vieresä Kotalankylän tiesääasema. Miinuksella käyny kaikilla asemila viimoyönä.


Korvasienet on aikaasesa, ninko tuli kirjotettuva jokupäivä sitte. Aurinko saattaa niitäki ejistää kasomaan. Koivullehti etenee hithaallaisesti, sille saattas lämpönen kesäsaje tekastappoikaa.

Jokiveet tullee kesävettä kohen kovala vauhila, jotenka kohta jojela alakaa tapahtuun vesijen lämmetesä ja hyönteisten ilimaantuvesa liikenteesseen.

Tukikohasta kesäkskääntymistä rauhasa oottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti