torstai 13. toukokuuta 2021

Nopija kesäntulo. (2542)

Oli eilissäpänä sopeva työilima ulukohommisa. Piti vaihtaa vain toiseen autoon suvikummit, mutta samoila lämpösilä vaihtu kumpaankippirssiin. Toivotaan, että talavi pysyttelis poisa, vaikkei tuota tiijä. Toukokuumpuolevvälin alla olevat kesät ompaha asija näilä perillä...

Siinä renkaavvaihon yhteyvesä alloin kuuntelleen, että västäräkin tervehyksijä kuuluu jostaimpäin samala, kun veivasin salamiakkitunkila autova ilimaan. Pyssäytin hetkeks ja vilikuilin hiukka laajemmale. Siellähännet pariskunnan kumpikin jäsen västäräkkisiä juoksentelit kolomemetristen koivupinompäälä. Taas tais vanhakansa tietää ainakijjotakin.

Alloin ryhtyyn jatkammaan rengassavottaa, nin suhahti pään yli lintu nin, että vähätukkasellekki tuli kevyt jakkaus lakittommaan pääkuuttiin. Kesä tuli näjemmä alle viijesätoistasekunnisa. Soli pääskynen, räystäspääskyseks olin tunnistavinani, eikä västäräkkihavvainto ollu vielä ehtinny jähtyvä.

Laittelin tännään pääskysile parriin paikkaan neljä pesähyllyvä tuone halakokatoksempääle. Sinnekkun siirtelisvät pesätouhujasa, nin vähempi haittailis lähinä automaalimpintoja pääskympaskat, jotka on hyvijä jättään pysyvijä vaurijoita lakkapintaan.

Yön aikana niitä räystäspääskyjä oli kertynny Tukikohtaajjo puolenkytä parija ja ainakin yks pari haarapääskyjäki. Ajotus on kohillasa, kun helatorstaita tääläkivvietellään parinkympin varjolämmöisä, vaikka mennäävvasta puoltapäivää.


Linko-Jarkko ovvaihtannu vermeet raktoriinsa puupuolele. Perinteiset puunsiirrot talavipinosta sahhauspinoks on näinä aikona tehtävä, kuvviikompäästä tullee Kasperi sillämielin Naruskale, että kolomemmetriset muuttuu metrisiks...

Tukikohasta neljännesvuossatasija perinteitä jatkamissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti