perjantai 14. toukokuuta 2021

Palokärkielova. (2543)

Kyllä se Burrelin riistakamera sillontällön palokärkipesältä kuvvaakin saa, mutta ei taija kameran herkkyys ihan kaikkija liikkeitä keritä taltijoimaan. Tulee kuvija, joissa näkkyy vain pelekkä pesäkolon lentoaukko. Se on ovelammuotonen. Vanhat tuommoset kolothan on pöllöjen ja telekkijenkin suosiosa.


Sepä ensmäänenkesä jäi päivämmittaseks täälä. Puolenkytäastetta oltiin tänäaamusta lussalla, eikäpä tuo eilenkään kerinny mittari kuin häthättää kahteenkymppiin. Eikäpä vielä kessää kaivatakkaan tänne.

Lintuja on tullu. Västäräkijja pääskystellisäks on paljollaisesti peipposija, rastaita, järripeippoja ja toissapäivästä lähtijen myös kirjosieppoja. Alako riitely pesäpöntöistä, mutta sonkait tavallista. Onhan täsä Tukikohasa kolomattakytä pönttövä kaikkinneen riijeltäväks ja pääskympesälautojaki kymmenkunnalle pesäle.

Tukikohasta pitkissäkalsareissa taas viihtymissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Ovat ne Mielenkiintoisia Vehkeitä ne Kamerat ja -Mielenkiintoinen tieto, myös Pesäkoloista. Ja onhan täälläkin Rovaniemellä, ollut Torstain Tienoilla sen 20 Astetta ja Lumet Sulaneet Kohisten ja Jatkakaa Te vain Perinteitä, esim. puiden Katkomisen ja -Äitienpäivähiihtojen suhteen, kunnes ehkä, se Talonostajakin jostakin löytyy!

    VastaaPoista