sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Pipitintti. (2477)

Talavitipien ruokintapaikala köökin akkunan alla käyp valosana aikana vipinä. Laiton sinne ympäripyöreetä valasevan letivalon, nin paremmin erottaa lintujevvärit.

Yks talitintti on vissiin syömishäirijöinen. Sitei näje ninkäämpäivälä, kun lintuliikenne ovviilikkaimmillasa. Mutta muutkun ehtoopuolela hämärisä lopettellee syöntisä, nin tämä pullee pörhölläsä kokoaijjan oleva tintti naputtellee nokallasa millon pötkörasvaa, millon vetelee nokkaasa pähkinää tai aurinkokukan kuorittuja siemenijä yksinnään. Myöhimmilläsä ehtoola tämä pullukka onnähty aterijoimasa iltakymmeneltä.

Sillon joku häikkä, jota met maallikot tieten emmä ossaa tietää. Pörrösyys on silimiinpistävä, mutta muuton son ihan reipas tintti. Ylipainoo saattaa hiukka olla. Mummeli näppäsit siitä muutaman kuvan, joista näkkee, miten pulleena sen höyhenpeite on kokoaijjan.


Suapanähhä, pyssyykö hengisä talavelläpi. Näläkään se ei menehy, mutta ylensyöntiinniinki. Toivoma, että son ohimenevää ja tintti pääsis muijen lajikaverijen kanssa sammaan ruokarytmiin.

Tukikohasta seurailemissiin tähä.

1 kommentti: