torstai 14. tammikuuta 2021

Pakkaspäivän poronlihakeitto. (2484)

Erätulen lihatiskisä on tähävvuojenaikaan kohtuullisesti poronlihhaa tyrkylä. Sieppasin eilissäpänä kärryyn pari pakastelootaa porompotkakiekkoja, jotkon sahattu valamiiks semmoseks vajjaan kahensentin paksusiks.

Alotima keiton tevon jo eilen silleen, että potkakiekot lavottiin uunipellile rinnakkain ja sitten uuniin sattaavviiteenkymppiin rapijaks tunniks. Ei mausteita, ei etessuolaa, vaan sinne ilimammittään.

Net kypsyy siinä ajasa käsirrevitävvään kuntoon, jos niitä lihaosija niisä halvaa hiukka pienennelä. Net luut pittää kuiten laittaa kattilaammukkaan, nin ytimistä tullee sitä kyntöauran kärkikoviketta....

Keittojuurekset ja luulihat lepposasti levyle kiehummaan. Lihaliemikuutijoita mavummukkaan tai vastaavasti hienoo merisuolaa, mutta kumpijakin yhtäaikaa jos laittaa, nimmaltti mukana. Parintunnin kiehumisejjäläkiin laitoima sopan kylymijöön yöks. Se tekkee sopale harossija vettäytyvä yönyli.

Nyt aamusta laitoima sopan uuvelleen tulile ja samontien siihen potut kuorittuina ja aikapieniks palasteltuna. Mietova levyvä kummalttaa käyttää, nin potut ei nin herkästi ala muusaantummaan.

Voitta olla varmat, että kolomekkytänelejäastetta kunon ulukona miinusta, nin soppa on kohillaa...

Tukikohasta puukkomestarillekki kulettelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Meillä tehdään kiekot hauduttamalla ruskeakastikkeessa. Kylkeen potut ja pöytään. Kaveriksi karpalo, tai puolukkahilloa. Potkaluista tosimies imaisee luuytimen sisäänsä, menee taatusti suoraan mynniin ja on tehoa..

    VastaaPoista