maanantai 4. tammikuuta 2021

Pilikkirauhotus oli ja meni. (2478)

Viisvuotta ei ole aikaa ja piika ei ole ihimine, vai mitesse vanaha sanallasku menikhän...Johonkivvaan on kalenterista hilippassu tosta vaan Naruskajojen pilikkirauhotus, jota viittävuotta sillommäärätesä pijettiimpitkänä aikana.

Rauhotuksen hyövyistä en ossaa sannoo mithän, mutta onhan se taas mellevämpää, kunei tartte lähtee Siekakönkään yläpuolele erikseen pilikkipaikkoja ettimmään, kun saa kairata reikää tuttuihin suvantoihin Kuutsikönkäänniskale ja Kallelarrannasa Syväskönkään alle. Ei tartte Kallelankaan asukkaijen lähtee mertaeemmäs kalhaan.

Nyttarttee Ukanki ryhistäytyvä ja kevväämmälä aurinkopaisteela hilippoo jojele kylymärrreijän ympärile istuskelemmaan. Saa happija ja ruskeeta naamaan, kuhan alakaa kevätmollukka kiipeemään korkijammale ja korkijammale. Tännään näytti pakkaskelilä Kallelarrannasa jo tuommoselta...

Harjuksen kevätrauhotus ovvoimasa, mutta sepä ei täälä haittaa. Siika ovvaltakala kevhäälä sillonku harri pittää työntää aventoon takas. Harri ei kerkii morrille sillonku siika on otillasa.

Tukikohasta pilikkivehkeijen kunnostusta suunnittelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Mitenkähän sinne saatas verkkokalastus kielletyksi kokonaan ja kaikkina vuodenaikoina .Sillä tavalla voisi joskus jokialueelle ja Naruskajärveenkin kasvaa taas hyvä kalakanta ja saada sinne kalastusmatkailua edes hiukan enemmän.

    VastaaPoista