sunnuntai 25. lokakuuta 2020

Vuossuunitelmasa lammasta. (2437)

Sovvarmaan tarttunnu tästä liikapitkään itärajampinnasa asumisesta, että elo alakaa olleen ninko entiaikaan suuresa ja mahtavasa. Nethän laittot viisvuotissuunnitelmasa mukasesti kevväälläki potut maahammääräpäivänä, vaikka joskus oli pellot jääsä ja lumi vielä maasa.

Meillon tullu yksvuotissuunitelmasa tavaks, että Ukka hakkee kevväälä autoista irrotetut lampaantaljat kesävarastosta ja net asennettaan pirssijen etupenkkilöile sillon, kukkellot käänetään siihe ainuvaan ja oikijaan normiaikaasa, että mollukka on kaheltatoista eteläsä. Kuskit ja repsikat saa persauksesa kohtuuaijjasa lämpimäks, vaikka autoohhyppäis pakkasestaki.

Nyton vähänninko itänaapurin potunistutus, että talavi ei vielä ala, jos sääennustukset kutisappittää. Olluvannu ensviikon puolvälinseutuuvvettä ja melekeen kymmenellämpöastetta. Semmonejjos totteutuu, nin ei tyarvita persiillämmitystaljoja.

Mutta net laitettiin kuiten, ninko on suunnitelmasa. Ja nyt net oottaa talavee. Sonsiitä hyvä tuo lampaantalja, että siinei persaukset hikuva, vaikkolis hellekkelit.


Son iteasijasa hankalannäköne tuo ensviikon sääennuste. Täälon vajjaa viistoistasenttijä lunta ja kaikki maantiet alakaa olleen talavilumijääpinnala, jotenka jos siihen alakaa kesäsajetta pieksämään, nin kohta ollaan taas viimovuosijen tutuisa kaljamakelilöisä tääläki. Ei ole niitä isommin täsä ikävä. Onneks on tuota nelivetokalustova kartanola, että pääsee liposammallakikkelilä maitokauppaan...

Tukikohasta pannuhuoneen vuossiivousta hiljollesa jatkelemissiin tähä.


1 kommentti:

  1. Kyllähän sitä mieluummin, haluaisi sen Kunnon Talven, kun siitä jo on Tietoa täällä ollut, jonka Huomasin, Palattuani Vajaan Viikon Reissulta "Stadista," mutta kai tuon Plussakelinkin, jollakintapaa vielä kestää, kun on Pakko niin tehdä!

    VastaaPoista