maanantai 19. lokakuuta 2020

Tulikhan talavi... (2435)

Kävimä viikollopula Kasperin huushollisa hiukka touhuumasa talaveevvalamistautumisesa. Lähinnä met Kasperin kanssa saimma touhuta pihahommisa sillä aikaa, kun Mumeli hoiteli penskojen vahtimisen.

Lauvantaiehtoola ei vielä lumista olluttietoo, mutta pyhäaamuna alako oleen. Kasperin Leksun vierellä olleet talavirattaat olit peittynny lumivaippaan.


Kallen Riskukoira muuttu hommasa noutavasta koirasta vieväks. Huomasimma yhtäkkijä, että talavirenkaisiivvaratut pultit häves työmaalta salamyhkäsesti. Se markariinirasijallinen kartijopulttija oli valamiina autovvieresä, mutta kunniitä alettiin ettimään, nin ei ollummistä ottaa.

Sylttytehas löyty kolomenkymmenemmmetrimpäästä. Hangesta. Risku oli piilottannu net sinne, eikä kahestakymmenestä pultista löytynny ennää kuin rapija tusina. Koiruus poistu sisäle kehujenkans...

Onneks Ukan Leksussa oli parinkymmmenensarja samoja kartijopulttija omasta renkaavvaihosta. Niilä saatiin homma hoijettuva.

Sittellaittelimma vielä ulukopuolen uretaanit saunanakkunoihin ja kasasima myykit takas paikolleen. Venneensiirtelyvä ja muuta pikkupuuhaa ja muutaman polttopuukalikan pinnoomista piisas koko päiväks siihevviissiin, että Mummelinkans olima Tukikohasa ehtoola kaheksammaisa. Läpi aivahhelevetimmoisen tuiskun ja tuulen.

Tukikohasa on kymmenensentijä uutta valakosta lunta. Kasperimpihasa viijettoista ja Kemijärvelä matkavvarrela jo neljännesmetri. Son talavi laakista, saapa nähhä, pyssyykö.

Tukikohasta kunnontalavee oottelemissiin tähä.2 kommenttia:

  1. Teillepäin se talavi tulla ropsahti tuossa tuokiossa!!! Ei täällä Heinolassa viel oo näkyny Kymenvirran rannalla kun vähän vaan miinuksella, noh aamulla ollut jotain huurretta auton katolla ja nurmikolla:-)

    VastaaPoista
  2. Sulaan maahan tuo lumi tupsahti tääläkin, eli ei sillä tulevaisuutta ole vielä pysyväksi, jos vesisateella nakkoo. Kymmenen senttiä on hyvä paksuus, jos se olis jäisen maan päällä, mutta eipä ole. Aika monena syksynä on humpailluttäälläkin eeskahtaalle, ninko etelämmässäki...

    VastaaPoista