perjantai 23. lokakuuta 2020

Pyssyykhän talavi. (2436)

Lumempaksuus Tukikohasa on kakstoista sentijä. Lissää hiljollesa tupruttellee. Jos kuiten yhtään tietää tuo kymmenempäivän Iimatieteellaitoksen ennuste, nin olis luvasa lussakelit tulevalaviikola näijen pikkupakkasten tilale.

Tars varmaan kuiteki varrautuva talavele sevverran, että viikollopun aikana vaihtelis ulukoakkunoja paikallesa sääskiverkkojen tilale. Täälei sääski eikä muukaan ötökkä nimittäin enne enskessää lennä.

Linko-Jarkko kävi etukuormaajallasa hiukka polokemasa pihalumija tivimmiks, mutta se saatto olla huonolatuurila turha toimenpije.

Parit hirvimielet koirinesa on asettunnu Tukikohtaan. Koirahäkkilöile onnäin asijakaskäyttövä, vaikkei ommaa koiraa ennään olekkaan.

Kallelarranta muuttuilee pikkuhilijaa talavisemmaks, mutta joki ei vielä ole jäätymisleikkijään jaksannu alotella, kunei kovija pakkasija vielä ole kerinny olemaan.

Tukikohasta kaikesa rauhasa talavee oottelemissiin tähä.


2 kommenttia:

  1. Aikaseen on tarvinnu kuvia ottaa jos tuo kellonaika paikkansa pitää

    VastaaPoista
  2. Moi Vesa! Se kellonaika on tunnin pielessä, kun en kääntänyt keväällä sen Kallelan rantakameran kelloa kesäaikaan. Tulevana viikonloppunahan se taas on oikeassa ajassa. Ei täällä kukaan jaksa kameran kanssa aamuyön tunteina pitkimmettiä laukata. Sikshän meillä on videoo pyörittävät 24/7 kamerat, jotka kuvaa näpsivät ajastettuina. Talteen ne pitää kuitenkin ottaa siltä kohtaa kuin haluaa, koska uusi kuva aina pyyhkii edeltäjän bittiavaruuteen. Eli Ukka Matimpoika oli taas viijenkantturoista aamusta herreillä. Hivimiehille ja omalle väjelle siinä rätäsin tiukan aamupalan, uuniriissipuuroo ynnä muuta...
    Ukka Matimpoika

    VastaaPoista