sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Kalikat kasasa. (2426)

Tuola meitin vuokramökilä Kallelasa pallaa vuostasola kalikkajostoinenki takasa ja saunankiukaasa. Ne on perinteisesti ollussielä asijakkaile valamiiks pätkittyinä ja halottuina. Iliman kirvestä.

Onneks on tuo Linko-Jarkko olemasa ja hällä konheet näihihhommiin kans. Ja on täsä vuosijen saatosa tullu opeteltuva tuommosen hakkipilikkeen vanahan halakomakonheen temput ja kompeet.

Puolenkytäkiintova sieloli kolomemmetristä työsteltävänä. Sopevina päiväannoksina hommelija riitti yhelemmiehele parikspäivää ja kolomantena päivänä apulaisenkans, kuppiti siirrelä issoimmat koivujuntturat halakomakonheen nielule. Tosipuheesa tuo homma oli hoitunnu päiväsä, mutta vanahaa miestä ei hutsittannu sajemärkänä sielä riehuva, kuppoutaaki oli vielä luvasa. Ja lämmintä, oikeenkillämmintä lokakuuks.

Lintu-Pennasta tuli laakista Kalikka-Penna, kun urkko oli ohitte. Kalikka-Penna mennee tänhään muijen lintumiesten kans metile, jotenka puuhomma oli vaan alakukankeuvemmpoistova...


Sielä net kalikat nyt oottellee, että joku siirtäs net peltikatteen alle kuivahtammaan tulevavvuojen telskeitä aatellen. Aattelimmuutammaa tyttärempoikaa houkutela pikku rahasätilä pinhoomaan net, nin oppiivat, ettei raha kasva seinäsä.

Palluureisusta näppäs jonkukkamera kuvatuksen ohikiitävästä Massikasta ja Hakki-Pilikekonheesta...

Tukikohasta likasentusinan lintupatasaalliita orteen oottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti