maanantai 7. lokakuuta 2019

Vuotovahinko Tukikohasa. (2218)

Eipä ole rapijan parinkymmenen vuojen aikana vuotovahinkoo tällä kartanolla sattunnu, mutta nyt jonkullainen on tievosa. Oli hiukka salakavalasa paikasa tuola saunatilojen yhteyvesä olevan vessan takana olevasa kuilusa käyttövesiputken hitsaussupistuksesa semmonen pikkureikä, että sumuna ampuili sinne ympärillesä kylymävesijohon puolelta vettä.

Tippumisäänijä alako kuulumaan vasta ehkä viikkojen vuotamisejjäläkiin. Ukan olis pitäny kyllä honata tämä vuoto jo pikkusen aikasemmminki kuin vajjaa kolomevviikkoo sitte. Pannuhuonekäytävän seinästä allaalta alako salaperäsesti irtoomaan kalakkimaali, mutta kun älli ei syystä leikkaa, niin ei leikkaa.

Vahinko on nyt kartotettu. Seittemäntoista sivuva on kemijärveläisen Ifin kumppanin raporttija Ukala luettavisa. Vuoto on tieten ollu tukittuna ja liitokset uuvelleen rakennettuina heti huomaamisejjäläkiin, mutta nyt on vakkuutusyhtijöltä päätös, että pesutilat korjataan vuotova ejeltävvään kuntoosa.

Ei mikkään pikkujuttu, vaan arvijoitu korjausaikataulu on kahesta kokolmeen kuukautta. Ja sen aijjan on Tukikohan sauna pelistä pois. Sillon tieten merkitystä paitti talovväjele niimmyös mahollisile asijakkaile. Onnee onnettomuuvesa on se, että marraskuusta etiäppäin Naruskale ei ainakaammeile ole montaa asijakasta tullu.

Onneks on pikkuokan yhteyvesä olemasa suihkuhuone. Se on ollu käyttämättömänä, kun alakerran tuplasuihkut ja sauna on piisannu kaikile käyttäjile vuostolokula. Nyt tullee tuo tila vängälä käyttöön muutamaks viikoks.

Kuivaajakone pyörii kuilusa kakskytänelejätuntija vuorokauvesa.

Tukikohasta korjaussuunnitelmaa ja tarkempaa aikatauluva oottelemissiin tähän. Tonnin omavastuula.

6 kommenttia:

 1. Vai että sillai päättivät tehdä. On se melkoinen remontti. Onneksi ei osunut leirikoulujen aikaan. Ois ollu likaisia matkalaisia bussi täynnä.

  VastaaPoista
 2. Männäviikolla tuumailin notta miksiköhän seinä on auki vaan en muistanut kysyä - tästähän se selvisi. Onneksi ompi vakuutukset ja vaikka tämmöset aina oman hankaluuteensa elolle aiheuttaa niin entistä ehompaa pukkaa tulemaan! Hyvä ompi myös että alakerroksiin pääsee suoraan ulko-ovesta niin ei tarvii remontin aikana yleisten tilojen kautta rampata. Lykkyvä rojektiin ja seuraavalla kerralla kylyvetään sitten aavistuksen erinäköisessä saunasa :).

  VastaaPoista
 3. Onneksi vakuutus korvasi. Aina se ei niin selvää ole tällaisissa tapauksissa.

  VastaaPoista
 4. Ifille voi ainakin tässä vaiheessa kiitokset sanoa asian ripeästä hoitamisesta ja nopeasta korvauspäätöksestä. Enkäpä minäkään kauaa päätöstä tehnyt siitä, kuka alkaa korjaamaan. Sama firma, joka kävi kosteusmittaukset tekemässä, saa hoidella myös kuivatuksen ja uusimisen kaikkineen. Met vaan emännän kanssa kattelemma asiaa päältä ja ootamma, että päästään taas saunaan. On nimittäin semmosta saunapåorukkaa tämä suku, että joka ehtoo on sauna lämminny, missä ikunakuunapäivänä oomma asuneet. Saunapuhas on saunapuhas...Vierotusoireita saattaa ilimetä.

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista
 5. Voe rähmä. Ohan teillä Kallelasa onnex hyvä sauna minne mennä.

  VastaaPoista
 6. Ja taivuttaisiinkohan siellä Tukikohdassa tässä yhteydessä hankkimaan se pystysuora verkkopylväs, esim. merkiltään IKI-Kiuas www.ikikiuas.fi joko perinteisine, taikka vaihtoehtoisesti Kerkes-merkkisine kivineen www.kerkes.fi ja kustantaisikohan Vakuutusyhtiö tämänkin osuuden, alkaen ihan niin IKI-Kiukaan, kuin mahdollisesti myös Kerkes:in Konsultaatiokäynneistä, joiden aikana, arvioitaisiin, mikä juuri Tukikohdan saunaan, olisi sopiva ratkaisu, eli tuleeko valmis vaihtoehto, vaiko ihan Mittatilaustyö ja jos Kerkes-kivet, niiden asentaminen oikeaoppisesti paikoilleen Kerkes:in Edustuksen toimesta? Jos olisi se IKI-Kiuas, voitaisiin pitää termostaatti jopa täysillä, sillä tällöin, opetettaisiin myös Asiakkaita, että kun heittää vettä kylkeen, tulee ne kosteat, pehmeät löylyt ja kun päälle, ne kovemmat, terävät, mutta nekin, myös savusaunamaisen hitaasti aaltoilevat löylyt, jotka kanssa pysyvät pitkään runsaan kivimäärän ansiosta. Ja jos olisin Ukka Matinpoika, laittaisin myös äänentoistot ja -miksi ei telkkariruudun myös saunaan, jotta sitäkin, voi harrastaa lauteiltakäsin, jollei sitten tyydy kylmäkoneen ja -öljypolttimen tuomaan, rentouttavaan ääniyhdistelmään. Mutta miettikää pylväskiuasta, niin vielä paremmat Mahdollisuudet, on tulla valituksi seuraavaan Saunapäivään, milloin se sitten lieneekin, siis samanlaiseen, jota vietettiin Viimekesänä 27.7.

  VastaaPoista