keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Mitä muokkaamattomalla mettämaalla tapahtuu... (2219)

Käväsin tuosa kevyvelä talakkarireisula muutamala mökilä tuosa Tennijöjokivarresa. Olen kattellu jo ennenki, että misähän Naruskala on parraan näköstä mettää kasomasa sejjäläkiin, kunon isot petäjät laitettu kannoiks.

Tämon tyypillinen ketummultakangasmaa tällä levveysasteela. Enoo, enkätuu mettäammattilaiseks, mutta ommula kohtalainen näkö vielä silimisä. Täsä kuvattuna on muutama aari ja hehtaariki sennäköstä mäntymettänalakuva, että jos johonki kasoo uuvet isot petäjät joskus maalimanaikaan vaikkapa parisasaasavuojesa, nin tästä muokkaamattomasta ja käsittelemättömästä mettästä ajjaa omistajan poijjanpoijjanpoika isova tukkija tiellaitaan.

Ja täson kasvavijen puijen sejasa hyvä jalakamiehen kulukija. Ei ole ojija auralla tehty, eikä kivijä pintaan käänelty. Entiijä, onko taimettunnu luontaisesti vai lieneekö siemenestä laitettu kasomaan, mutta sama se sille. Terveitä hyvännäkösijä männynalakuja. Paremmannäkösijä laitalukijen, mitä monesa paikassa aurausaluveile istutetut männynalut.

Olenkhammää ihan kaheli, jos sanon, että aurauksisa ei ole mittään järkee...Ei mittään järkee...


Voisin päätelä niinki, että nämon lähtenny kasvullesa luontaisesti siementelemällä, kunniitä on jokapaikasa nin eri kokosija lähtöjä usijammalta vuojelta. Pittää joskus haastatela omistajjaa...

Tukikohasta huulipyöreenä viisaampijen kommenttija oottelemissiin tähä.

1 kommentti: