sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Halakomakonheele peruskorjaus. (2115)

Son semmonen homma, että vanahale vehkeele tekkee hyvvää joskus hiukka uuvistuva. Tukikohasa kun tarttee halakova satakunta pinomottija puutavarata jokavuojele, nin pelivälineet kulluu ja jää joskus vängälä vanahoiks.

Ukka Matimpoijjan halakomakone on nielly toisenkihhalon täsä maalimasa jostakin kuuskytäluvun alakupuolelta asti. Vanaha ruåtsalaismalline pumppu pelas ihahhyvin ikäsekseen. Lintu-Pentti kuiten hiukka valisteli Ukkaa moterneimmista pumpuista. Ja nimpä se tilattiijja hiljattain asentu myös vanahaan runkoon paikalleen.

Onneks Naruskankyläsä on taitavija kotiseppijä, joillon hitsaukseejja muuhunkihhommaan työkaluva ja käjentaitova. Moilas-Jussi se asenteli uuvelle pumpule petipaikan järijästä lootusta. Uusija letkuja muutama ja hiljon korjattu sylinteri entunen, niijjovain. Hiukka ensin eppäilytti pärjääkö makaroonimaasta tullu pumppu ruåttalaisele, mutta aika on näitä vehkeitä vieny selekeesti etijäppäin.

Jussikun toi konneen lauvantaina kartanole, nimmeet Kallen kansa löimä tieten nivelakselimpaikalleen ja Jussin Valametti tulile. Ja työntelimmä puolenkytä mottija haloiks rapijasa tunnisa. Raktori entusempumpun kanssa kävi kovila kierroksila, mutta nyt nivelakseli pyörii kierrosluvula 1200-1300. Kuulosuojaimija ei venttiilinkäyttäjä välttämäti kaipaa, nin kuulee paremmin nostelijan puhheet.

Linko-Jarkon vanaha Massikka välttyykinnyt Tukiukohan hommilta, kun Jussilta joutaa tuo pikkuvalametti olemaan hommisa äiteenpäivän ylitte, jollon pitäs saaha pyöreet koivupöllit keskeltä halaki. Pinnoominen tapahtuu sittettuonnempana.

Tuoson muutama kuva uuvistetusta vanahuksesta...Tukikohasta pikaseen länsikairan kierrokseevvalamistautumissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti