tiistai 27. helmikuuta 2018

Lumikenkäkyydillä lumimaahan.

Kuusamossa majaansa pitelevä Chris White on ottanut Tukikohan opastettujen vaellusretkien aloitus- ja lopetuspaikaksi. Sehän sopii meille, kun pystymme tarjoamaan majoituksen, saunan, ruuat ja kuljetuspalvelut. Chrisin lisäksi Tuntsan kairaan suunnisti hänen johdollaan pari raavasta ranskalaista, isä ja poika.

Reissun maasto-osuuden lähtöpaikka oli tälle aamupäivälle Sorsajokivarsi, mistä kolmikko otti suunnat Sorsatunuturille. Reissuaikaa on tulevaan lauantaiehtooseen, jolloin kolmikko pitäisi löytymän Pirunkirkon kupeesta Tuntsantien varresta. Ja niin reipas oli maastoon lähtö, että tavoite ilman haavereita täyttyy varmasti.

Sorsatunturi-Takkaselkä-Nuoluskurun kota-Pirunkirkko kuulostaa sopivalta matkalta. Majoitukset hoituvat Sorsan kämpän ja Takkaselän kämpän tuulensuojassa. Tunturit on helppo valloittaa kämpiltä ilman ahkioita, joita vedellään perässä vain pidemmillä siirtymillä. Järkevältä kuulostaa.

Maistuis varmaan näillä ensimmäisillä kevään merkein olevilla keleillä kenelle vain...
Tukikohasta lauantaiksi hirvikäristysatriaa reissulaisille suunnittelemisiin tähän.

1 kommentti:

  1. KAtselin yksi ilta vr:n hintoja ja kun tarpeeksi aikaisin varaa niin kemijärvelle ja takas 70 ekee, siitä sit intouduin katselemaan karttoja ja nyt täytyy asettaa tavoitteeksi 2019 kesällätulla teillepäin. Hiljaa hyvä tulee ja kun olen köyhä niin varusteiden ostoon menee aikaa, kunnon kengät oltava ehdottomasti, makuupussi sun muuta. Kuntoakin on nostettava et jaksaa viistöist kilsaa päivässä heittää. Tarpeeksi kun aloin tahtoa niin jo vain sain itseni asetamaan tavoitteen. Etukäteen vaan pelottaa etten tahdo sieltä enää pois... .

    VastaaPoista