perjantai 31. maaliskuuta 2023

Painova pois. (2807)

Ontullulluvattuva entrata Tukikohan ulukorakennuksen kantavija rakenteita autotalliosan kohalta. Sielton aikannaan viety akrikaatti pyörittämmään jonkuttoisen talon sähköjä sillonku täsä kenturala on tehty iso remppa ja liitetty Naruskan kylä valtakunnavverkkoon. Tiisselin uloskanto ei ole ollu mahollista iliman, että yks kantava neljäkertaanelosen parru on sähköhuoneen kohalta vejetty korkeelta sahala poikki, eikole vaivauvuttu laittaan uuta puuta tilale.

Kakskytähaheksavvuotta siinä meni mullakimmiettiesä, miten se tapahtuis. Eilen alotima homman, mutta äkkijä huomasima RopposTumin kanssa, että tunkki kyllä jaksaa rakenteita nostaa, mutta ei ole mahollista saaha hommaa tehtyvä iliman, että katolta otetaan lumikuorma pois.

Onneks Kasperi oli kotosala ja siellä paikala myös yks Harri, jotka tuli pikakomennuksela Onnelasta Tukikohtaan, vänkäriks oli näpätty tietenki Aarni. Parituntija tillauksesta kolomikko oli Tukikohasa. Poijjaat tyhentit kattolumet pikavauhtija parisatunnisa ja nyt alama aamusta nostotoimenpitteet uuvelleen.Lunta on maasa Tukikohan kohila 95 senttijä. Son pehemosta. Katolla olevat lumet on pakkaantunnu erilaila kuimmaassa. Son tiivistä kuimmikä ja poijjaat arvelit, että muutaman tonnin paino lähti katolta kevvään sulatettavaks liiterin etupihale ja takapihale.

Viijentoistatonnin nestetunkki laitellaan uuvelleen nostotöihin. Eikhän se siitä nyt ala helepottaan tukipuijellaittova.

Tukikohasta aamupalajjäläkiin Lovviisan ryhymälle hyvvää matkaa Värrijötunturin suuntaan toivottelemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti