torstai 17. marraskuuta 2022

Muutamaakihhommaa yhelleppäivälle. (2775)

Olit tännään kevyttä kenttävipinää meile ikäimmeisille. Yhteentoista aamusta oli varattuna Sallan terveyskeskuksen neuvolaan rokotusaijjat molemmile, viisminnuuttija per ukko ja akka. Se riitti hyvin syksysen lunssapiikin ja keuhkokuumetta kait estävän rokotteen saamisele. Sinne net viiskymppiset ruutattiin toiseen käsivarteen ja lunssimälli toiseen.

Matkustima sitten emännän pirssilä Kemijärven kaupunkiin ostoksile. Silläaikaa, kun emännyys tyhjenteli Tokmannin hyllyjä, nin Ukka pyyhkäsi JuPan kolarikorjaamolle tievustelemmaan, millonkas olis Ukan pirssi ootettavisa ajjoon.

Sielähän se lämpöösesä hallisa oli kiiltävänä kuimmikä, eikä sitä voinuppittää paljommuuna kuivvalamiina. Ja soli kans. Oli JuPammies ollu aikomuksesa ehtoopäivämpuolela soittaa auton valamiikstulosta.

Noh, emäntä Tokmannilta kuskaamaan Ukka oman Leksuksen tykö. Satasen omavastuu, ja taas pääs loistokuski ommaan kulukupelliinsä. Kunnosa vaikutti olevan.

Piti sittempainella Leksun kanssa katsastuspaikale kyselemmään, josko sielä joko vuoskatsastettas se tai sitten vaan maksuva vastaan tutkittais ravistuskonneela ja iskaritestilä, että misä kunnosa keulapään nämät palikat on. Inssi pääty vuoskatsastukseen, jolla katottiin kaikkippaikat ja tutkittiin erityisesti etuiskareita. Net kun sattuu, jos vaihto olis ajankohtaanen, olleen kappalehinnaltasa tuhatsatayheksänkymppijä kipale...ja se on rahhaa iso kasa se.

Eipä sieltä välyksijä satasela löytynny, eikä misään muutakaan semmosta, etteikö autova olis vuoskatsastusleimala palakittu. Etellisestä katastuksesta ei ole kuin vajjaa viiskuukautta, mutta nyton ajoaikaa tievosa tähän sammaan päivään ensvuojen marraskuuta.


Palasima Tukikohtaan kumpaanenki omalla pirssilläsä. Tääloli parit hommat jonosa. Ensin tieten käyvä lattaamasa puuta Höökvorssiin, kunoli poisaollessa pakkanen kirinny jo kymmenestä piirusta kohta likemmäs kahtakymppijä.

Syötäsimä, jonka jäläkeen alloin pirullisimmile hommile. Piti nimittäin lattaila muutama myyrälloukku tuone yläpohojan puolele, kun muutama myyrä äänistä päätelleen pittää sitä kerrosta kotonasa. Lattailin puolenkytä loukkuva tuoreela lakritsala kolome ja suklaakonvehtila kaks, viis loukkuva siis yhteesä. Net kattoluukun kautti pyyntiin...

Vielä pikana lintujerruokintapaikkojen täyventäminen, että tipitiit pärjää raikkaala pakkasela. Kuoretonta aurinkokukkaa ja pähkinöitä kummallekkimpuolele talova.

Sauna lämpiimään ja sit rauhottummaan ehtoovviettoon. Emäntä hiukka arveli olostasa, että saatto tuplapiikki aiheutela hiukka viluvväristyksijä ja päänsärkyvä. Mulle ei mittään häirijöitä toistaseks.

Tukikohasta pakkasta huomispäivän pitelemissiin tähä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti