torstai 6. lokakuuta 2022

Taigan taikaa. (2758)

Täson tarinaa Taigasta, josta tuli mettonhaukkuja tävvuojen Metsoyhtymäviikola. Son senolonen koira, että sillon vielä monta tarinaa eesäpäin.

Son nyt vasta puoltoistavuotijas. Isäsä on Jänkä, Kuopijosta. Äitensä on Kuhmosta. Elikkäs salomailta. Isän omistaa Matti Ruuskanen ja äiten Seppo Pääkkönen. Nämät tievothannet mettämiehijä kiinnostaa. Niija Taigan omistaja on JulukusMika, jokon monivuotinen Naruskankävijä.

Taiga, Mika ja Kasperi olit eilemmettillä kolomestaan. Taiga oli ottannu haukkuun ukkometton. Haukkuva kesti kaikkijaan kolokytäviisminnuuttija, kertoo ajanotto. Kasperi sai luvat toimija ampujana. Mika kuunteli haukuhhelinää kauvempaa ja jännitti tietevvähän.

Siinoli ongelmakivvälisä. Taigan haukkuman metton ja ampujavvlisä oli toinenkimmetto, ukko sekin. Kasperi oli hiukka peljänny, että välisä ollu metto karkuuttas haukussakin olevan, mutta nin ei onneks tapahtunnu. Välimetto hyppäs siivillesä ja Kasperi sai hiiviskelä rauhasa haukule. Haukkumettosta oli havvainto jo kivvääriettäisyyveltä, mutta oli oksapoikineen välisä, niin päätös oli mennä likemmäks.

Haulikkoettäisyyvele poika pääs ja asija oli silläselevä. Taiga sai saaliisa ja varmasti paino mieleesä, että näin tämä meiltä käy. Tuommoset koirat tars olla jokamiehellä...

Tuosson hiukka tokumenttija tapahtumista. On kuvvaa saalismettosta ja välimettosta. Ja tieten Taigasta ja saaliista. Ja Taigasta kuvija sen elämävvarrelta Savosta.
Tännään Taigalla ovvappaapäivä. Ei tartte lähtijä tuuliseevvesisatteeseen, vaikkei se tietenkää koiruutta haittais, koiranilima.

Tukikohasta mettopattaa ehtooksi valamistelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti