keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Meniskö Tuntsalle... (2658)

Isätyvärpari Kajjaanista ovviksuja. Het tiesit, että maisemasa löytyy tammikuulakikkun vaan hihtelemmään uskaltautuu. On se tavallisen hieno ja hiukka eelleen huonosti tiijetty asija, että poromiehet ja rajavartijosto ovat tilanneet MoilasenJussin auraamaan Tuntsantien talavelläpi.

Tälleaamuva nakkasin kajjaanilaiset Tuntsajokisillampieleen, mistä het läksit hihtelemmään Nuoluskurullaitaa Kuskoivan kovale ja sieltä eelleen Takkaseljän kautti Sorsatunturiin. Lauvantaihimmennesä puoliltapäivin loppuu talavihihtely Sorsajokisuuhun, jos ja kun suunnitelmat pittää. Ja miksei pitäs, kokeneita kairankulukijoita.

Tuntsantielä oli aurauksejjäläkiin pikkunen lumikerros, olisko kolomessenttijä. Ei hijastannu asijakkaijen etuvetovarmarija yhtään.

Suosittelen kaikile, että käyttäkkää aurattuva tietä hyväksenne ja menkää maisemija kattelemmaan, josei muualta, nin autosta. Autosta se minäki sonyluurija sevverran näpsäyttelin, ettei tarttelluulla UkkaMatimpoijjan omijaan puhuvan... Pari hirvempyytäjätä reisula näjimä tiempäälä, mutta eipä tuola tungosta ollu.

Tukikohasta aamulenkijjäläkiin kattilamputsauksevvielä urakoimissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Kiitos paljon kaikesta! Mukava reissu. Hötylunta oli Tuntsalla 60 cm, joten hiihtäessä ehti katsella komeaa tykkyä. Vauhti ei päätä huimannut, mutta lämmin kyllä oli. Onneksi oli siellä uria helpottamassa matkan tekoa.Ne Takkaselän kuusikot ovat kyllä hienoja tähän aikaan vuodesta.

    VastaaPoista