sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Emännän porokaalilootaohje. (2659)

Tyvärentyvär on innokas kokkikolomone. Mummusa lähetti hälle porojauhelihasta valamistetun kaalilootan ohjeen seleventävijen kuvijen kanssa. Aattelin, että saattas joku muuki olla tämmösestä evväästä ja sen ohjeesta kiinnostunnu.

Minen ennevvanahaan ollu kaaliruuvista nin erikoisen kiinnostunnu, kunnet närästi lukkovikasta. Nyton tilanne uus, enkä vierasta kaalievväitä ennää. Täsähän itänaapurisa kiinni assuisa on ihanlluonnollista, että kaalieväs on eväspöyväsä...Kaalikääryleet keulapääsä. Kaaloloota porojjauhelihasta on syötävänhyvvää kans.

Tuosson whatsappivistikopijot tyvärentyttärele.

Pirjo: Noin 2kg kaalista jäi 1/4 osa. Jauhelihaa n. 400g. Kuohukerma 2dl, siirappia 1dl. Lihaliemikuutioita 2, suolaa ja pippuria ja porkkanaa.

Pirjo: Paista kaali pienissä erissä paistorasvassa tai öljyssä. Paista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Maista. Sekoita kaali ja jauheliha, lisää porkkanat, vesi ja liemikuutiot. Anna hetki kiehua ja laita uunivuokaan. Lisää kerma, sekoita ja siirappi päälle. Uuni 200 ja anna olla noin tunti tai ylikin jos maltat.

Pirjo: Pienennä uunia puolen tunnin kuluttua ettei tummu liikaa.

Ja hyvät kuvat on enempikuin tuhat sannaa...


Valamiin porokaalilootan kanssa kuuluu ehottomasti raikas puolukkahillo. Ja tämä eväs on siitähyvvää, että senkumpaistaa seuraavinapäivinä paistinpannula oikijala voila, niijjovain.

Tukikohasta tänhään toista kertaa kaalilootaa pyhäpöytään paistamissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti