lauantai 10. heinäkuuta 2021

Rantteelle ootoksesa loppusiivous. (2571)

Satakunta pinomottija rantteella ristironkkelisa ollutta metristä koivuva onnyt turvallisesti peltikaton alla Ukan avokatoksesa. Ja mikä parasta, myös Ukan Leksulle jäi tälläkertaa talavikatospaikka katonalle iliman, että tarttee yhtään kalikkaa pinoista poltela.

Ensmäästä kertaa halonkuletus rantteelta katokseen tapahtu mönkijälä ja sen peräkärrylä. Rengasrikko Kasperin pikkukärrysä lainautti isompata kärryvä Sipolasta, mistä se onneks jouti. Usijampi käsipari oli parivviikon aikana puuta siirtelemäsä. Olipa kolome voimisteluvoimaharjottelutarjokasta Tukikohan asukkaisakin. Ja iso apu oli Raisan poijjan Samuelin työpanos, jolla Ukka vuorostaan autteli hiukka mopokorttihankintoja. Huvi ja hyöty...

Emännyys kerräili Aarnin ja Kertun kanssa muutamankissäkillisen tuohija sitä tarvittevile. Ukka saa tuota tavaraa puijen päälä liikaaki, mutta hyvvää syttyvä kaivataan vaikkapa Onnelasa Tapijonkyläsä.

Urkko on nyt loppusiivousta vaile vaamis. Jarkko tullee hoitelemmaan säläpäkasan tuonne perämettän laitaan entuseen malliin. Sittevvoijjaan alakaa oottelleen talaventulova, taitaa olla kaheskytäkuuves talavi vuorosa...


Tukikohasta talavee levollisimmielin oottelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Aina, sitä Vain Kovasti Lumoutuu, lukiessaan Kuivuvista ja -jos Mahdollista, siitä 2 Vuoden Päästä Poltettavista Puista, joista Tuohet, revitty irti, varastoiden ne omaan Tilaansa kuivumaan, niinikään, poltettavaksi aikaisintaan siitä 2 Vuoden päästä, eli jos olisi täälläkin, Järkevämmät Tulisijat, kuin vain avotakka, niin vaikka Ostaisinkin sieltä, Lahjaksi Validia OY:lle ja lämmittelisimme niillä leivinuunia, puulämmitteistä IKI-Kiuasta jne, mutta olkoon, kun on vain Typerä Avotakka, joka ei edes lämpöä varaa ja Suotakoon ne Täysin Onnelaan, Naruskan Lämpökeskukseen jne ja kuulostavat Hyviltä nuo Munakkaat ja Turvallista Matkaa Moottoripyöräilijöille myös Täältäkäsin, jotta pääsevät Hyvin Perille!

    VastaaPoista