maanantai 12. heinäkuuta 2021

Karhumpyyntikin likenee. (2572)

Toisilla alakaa elokuun kaheskymmenes vesilinnumpyynti ja toisila karhumpyynti. Lupija on taas myönnetty valtakunnantasola aijempaa enempi. Liikaa niitä saattaa ollakki ainakimpaikallisesti.

Tuosson linkkijä Maa-ja metsätallousministerijön Karhukiintijö 2021 juttuun.

Karhu tykkää hilloista, son varma. Ja net tykkää myös mustikasta ja puolukasta. Ja kaikkija näyttäs olevan tälle seuvulle tulosa kohtuullisesti.

Marjasato alakas kaivata täälläki vettä taivaalta. Hiukka kittuuttamala pilivet vettä antaa, vaikka tänhään on puolenkytämillijä Tukikohan sajemittariin vettä kertynnykki. Son kuiten kärkipäämmäärijä tännään koko Suomesa.

Emännyys lähti ehtoolenkile tuonne takapihale vilikuileen muutammaa hillajänkää. Vielä ei Naruskan kairasta kypsää hillaa ole löytymäsä, mutta viikkopuoltoistakummennään, nin jovain, ensmääset alakaa kypsyyn. Kuuvvaihessiin heinäelokuuvvaihteesa on kohtalaisen hyvä ajankohta tulla keltasta kultaa ettimään. Etelä-Sallasta joku jo muutamata litraa Torila kauppas. Torisivustolle kullaittaa hakusanaks *hillaa* koko Suomesta, nin näkkyy hyvin kypsyysaluveet, joytkaon siirtyilemäsä hilijolleen Oulunseuvulta eteläiseen Lappiin ja sieltä hilijolleen pohjoseempäin.

Jos emännälä on kuva-aineistoo jängältäkumpallailee, niillaitan tähämperrään...

Tukikohasta lissää sajetta kaipailemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti