tiistai 27. heinäkuuta 2021

Korona lomakierroksen haittona. (2576)

Juhulakamppeet tuli eilissäpänä kotijo sammaanviissiin viikattuina kuin olivat lähtiissäkin. Emmä emännyyven kans ehtinny kunnola postilaatikole Leksula viimoviikon tiistaina, kun anoppi soitti, että Säkylän yheksänkytävuotisjuhulat omperuttu. Sieloli sankarin lähipiirisä vissiin kolomekin koronaan sairastunutta, jotenka Säkylän majootusvarraukset piti perruuttaa samontein. Jyväskyllää etelämmäks ei sittettarvinnu ookata.

Ajelima ennakkosuunnitelmijen mukaasesti Kainuunkorpija. Julumaölökkyvä ja Hepoköngästä kuulu ennakkosuunnitelmiin ja net nähtiinki. Paljakasa vietimä rauhallisen yön melekeen tyhyjäsä hotellisa. Sieltä jatkoima mererrantaan Raaheen, misä turistija oli liikkeelä paljollaisesti. Löyty kuiten makkuusija keskustan hotellista, misä yön kuuntelimma komijaa akkunavvihellystä, kussattu oleen myrskynen ilta ja yö.

Raahesta siirtymiset Jyväskyllään Ylivieskan ja Alavieskan kautti. Jyväskylän Greenstarhotellisa viettelimä sitten kolomen yönseuvun ylitte sunnuntaiaamuun, jollonka hajima anopin kyytiin. Eka etappi oli Kajjaaniin, misä polovipotilaile tuli kortisoonipiikit poloviin. Hyvin osuit piikit kohillesa, laastari hiukka lipsahtisivvuun...

Emmuista, että olis ollu viikojja ylikin taukova tänne kirjoottamisesa. Eipä ole vielä kukhan perrään kysely, että ollanko met vielä hengisä. Vietimä oikeeta lommaa huolehtimata Tukikohan asijoista, kun Sami pyöritti täälä pikkuvirmaa. Ja hyvin hoitiki, enempi kohta tullu hänen ossuveltaan kiitoksija nettiin.Pitihän sielä tekopitäjäsä käyvä perinteemmukkaan isäukkova tervehtimäsä. Niija appiukkova ja mummuja ja pappoja. Nethän sannoo hautausmaista olevan tulosa suosituimpija matkailukohteita. Kyllä sinne verivettää joka kerta, kun harvon paikkakunnala tullee käytyvä.

Jyväskyläsä emmä junala kaupunkija kattelemasa käyny, mutta hyvä keksintö on tuommonejjuna, joka ei kiskoja tartte.

Tukikohasta poloven tulova hillastuskuntoon oottelemissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti