maanantai 19. heinäkuuta 2021

Hillankypsyminen hijastuu. (2575)

Jätämma emännyyven kans hillat oottelemmaan viikompäähän. Emon kummitäti kerrää kaikki kummilapsesa Säkylään täyttäissään kunnioitettavat 90 vuotta tulevana lauvantaina.

Tarttaama huomenisa likelle Kajjaanija ja sieltä eelleen keskemmäle Suomija tekopitjän suunnile. Nappaama sieltä anopin 92vee kyyvile ja kuskaamma ittemekans hänet myös siskosa synttäreile. Sitten palhaama takas Tukikohtaan noin kaheskytäkuuves heinäkuuta maanantaina. Palluumatkalta saattaa Ukan polovle löytyvä yks puuttuva kortisoonipiikki poloveen, joka tarssaaha kuntoon hillaryntäykseemmennesä.

Evinsalon Sami pitelee talommiehenohjija käsissäsä, jotenka Tukikohan palavelut pellaavat normisti.

Ootettavisa on viilee viikko. Kunhan ei pyörittelis pohjampuolele nuita tuulija, kunei luppaile pitkäsä ennusteesa Tukikohan maisemmiin alimmillasa kuin kolomen asteen yölämpötiloja. Päivälämpötilatkaan ei hellelukuja enteile. Lämpösummat Naruskala pyörii reipaasti pääle viijensaan, mutta tämä kesä ei kule normikesijen ratoja, vaan on omila kommervenkeilläsä jäämäsä vähintään hiuka ouvoksi sarjassasa. Hilla kypsyy hithaammin...

Tuosson Naruskan lämpötilaennuste etijäppäin. Hillat ja muut kasvit sait eilen kakskytäviismillijä vettä, jotenka hillat ainakin osittain pelastunevatten kuivumiselta.


Tukikohasta eihellettä etelämmäkskin toivomissiin tähä.


1 kommentti:

  1. Vasta tämän Viikon Keskiviikkona, kävi Täysin Selväksi Validian Yksikkömme Pääemännän Suusta, että Hilla ja -Lakka, ovat Täysin Sama Asia, eli Täysin Sama Marjalaji ja Sattumien Summa, on vielä se, että joitakin Päiviä aiemmin, olin Pohtinut, että mikähän se Hilla onkaan Ruotsiksi ja olin Aikeissa alkaa Asiaa Selvittää, mutta eipähän tarvitsekaan, sillä Lakan, kyllä tiedän, mikä se on ruotsiksi, eli Jortron. Hillan, tiesin edes vasta olevan Marja Syksyllä 1987, jota ennen, Tiesin sen vain olevan Tytönnimi, pohjautuen Ylen Toimittaja Hilla Blomberg:in, kun taas Peruskouluni Suomen/Konekirjoitusopettajamme, tiesi Hillan vain Marjalajina ja ylipäänsä, tuli tämä Puheeksi, kun Hän Käski Oppilasta, Kirjoittamaan kahden rivin verran sanaa Hilla. Sanoipa Pääemäntämme myös kolmannen Synonyymin tälle Marjalajille, eli Suo-Joku, jonka loppuosan, ehdin jo Unohtaa, mutta silti, Oppi ja -Ikäkaikki ja sinä, Ukka ja -muutkin, käykää Osoitteessa op.fi/reppukeräys ja Lahjoittakaa Kaikki Ylimääräiset Reppunne Lapin Seudun OP-Pisteisiin, niin menevätpähän edelleen Hope RY:n kautta Koululaisille.

    VastaaPoista