tiistai 28. tammikuuta 2020

Saunaosasto korkattu. (2081)

Vuotovahinkoremppa Tukikohassa alakaa olleen loppusiivouksija vaille. Kuka sen tekeen pääsee ratkee vasta, kuhan päätään vakkuutusyhtijön ja rakentajavirman kanssa asijasta keskustelleen. Talontöikskin saattaa jäähä, jos hinnoista sovitaan...

Siivosimma saunaa ja pesuhuonetta tännään siihenkuntoon, että Mummelin kanssa kokkeilimma, onko löylyt yhtä makijat, ninko ollaan parikytävuotta ja rapijat totuttu. Hyväks havvaittiin ja silimäkilleppää pienisä yksityiskohisa ja kokonaisuuvessaki. Ahkera ja taitava rakentaja oli kemijärveläisvirman sallalainen työntekijä. Yhelle mielehele kohtuutonki työruppeema itekseen purkaa ja uuvelleen rakentaa isot tilat.

Vanahat vallaisimet katottiin viisaammiks asentaa käyttöön eelleen. Varjostinpolitiikkaa pittää vielä miettijä. Suihkuosastole Mummeli sai valot siihemmalliin kuin net aikannaan parikytävuotta sitten oltiin suunniteltu. Sillovvaan sattu tulleen palakatuks semmonen sähkäriyrittäjä, joka ominpäin rakenteli valot tillaajan tahtova totteuttamati. Semmosta sattuu...

Tuosson tältäpäivää muutama otos. Jos suunnitelmat pyssyy, nin hollantilaiset sitikkaseikkailijat pääsee ensmääsinä asijakkaina tulevana lauantakiehtoona kokemmaan suomalaisen saunan löylyt.
Pukuhuone muuttaa lähisinäaikoina värijään kans harmaan suuntaan, jos työkykyä talovväjeltä vielä löytyy.

Tänneppä voi taas alakaa suunnittelleen vaikka metrillumesa piehtaroimista tai mitävaan hauskaa. Naruskan talavi on heppeimmilläsä. Ja huoltotilat tikkikunnosa.

Tukikohasta pikkuviilauksija ja loppuja pikkuasennuksija iliman ammattiapuva totteuttelemissiin tähä.

3 kommenttia:

 1. Mahdottoman hieno on - iso peukku suunnittelijoille ja vissiin samanmoinen toteuttajillekin! Se lampun vanha varjostin oli hieno ja monta hetkeä sitä tuli lauteilla tuijoteltua. Elekää hävittäkö :)

  VastaaPoista
 2. Taitaa olla joku yleinen pohjosen tapa et kaikkialla lauteet on tuollasilla metallijaloilla? En oo täällä etelässä tuollasiin törmänny mut menet minne vaan mökkiin tai leirialueelle ni aina metallijalkaset lauteet :)

  VastaaPoista
 3. Kalaprinsessalle voin kertoa, että lauteiden leveys kun on luokkaa 360 senttiä, niin niille on rakennettava rungot niin, että ritinää ei kuulu, vaikka ukkoja istuu kaljamahoineen koko matkalla. Vanhat lauderungot meillä oli sinkittyä metallia. Ne oli valamistuneet sinä aikana ruosteen raiskaamiksi paikoin, joten vaihto tuli ajankohtaiseksi. Vanhat rungot oli kiinteät, nämä uudet vuorostaan alumiinia ja saranoitu niin, että ne pystyy nostamaan lattiasta irti kokonaan, jolloin siivoojatäti tai siivoojasetä pääsee höyrypesurilla vetelemään esteettä lattiaa koko sen alueelta. Alalavitsakin on käännettävissä pystyyn ja sivuun.

  Meitin sauna jos jatkaa samoilla kävijämäärillä kuin parinkymmenen vuoden ajan on tapahtunut, niin kävijöitä on aika ajoin enempi kuin normisaunoissa. Siellä hiki virtaa ja happi riittää, niin voit olla varma, että pesuntarve on isompaa luokkaa kuin kotisaunassa.

  Meille kun tämä on kotisauna samalla, niin uusi lauderakenne mahdollistaa kaikille puhtaamman saunan. Leveät laudelankut taas on päätetty laittaa siksi, että lauteiden raot nyt ovat vähempänä, kun ne rakoset on lauteiden hankalimmin puhtaana pideltävä osa.

  Tule kokeilemaan. Siellä on leuhkat löylyt, vaikka omastamme puhunkin. Muutama maailmaa kiertänyt rouvasihminen sanoi kerran, että maailman parhaaksi saunaksi hän ei tätä voi kutsua, kun ei ole joka puolella maailmaa saunonut. Euroopassa kuitenkin kertoili käyneensä lähes joka maassa saunassa. Vertailussa Tukikohan sauna on hänen mielestään ehdoton Euroopan ykkönen. Kiitokset siitä.

  Ukka Matinpoika

  VastaaPoista