torstai 23. tammikuuta 2020

Lunta paljon, kelekkakeli harossi. (2077)

Nysse pikkupakkastejjäläkiin alako lunta sateleen, ninko ennustettu. Tän talaven pakkasiks kuivahko keli, mutta tän kylän pakkaseks olemattomija lukemija parinkympin pakkanen. Ja sekin menosa lumisatteemmyötä persiilleen, asteen toista tunnisa.

Kolokytäveesynttäreijjen suunnittelukuusikko ovvielä kierrelly Naruskan kairaa motorikelekoila. Hanki kantaa kuulema justiin sopevasti, eli jonkullaisen kerroksempäälä on paritkymmenet sentit pehemosta lunta.

Poijjat ei päiväajelumpäätteeks vielä päässy saunaan, mutta suihku yläkerrasa pelittää. Ja huomenisa pelittellee jo vissiin alakerrankissaunan suihkutila. Putkimiehet nosti tänhään kytkintä ja laattamies veteli viimestelysilikoonija ja naputteli ja sirkkelöi myykilautoja.

Ensviikola saattaa pää näkyvä täsä urkosa. Muutamana päivänä olen itte ollu lautapoikana laatottajakirvesmiehele. Saapa nähhä, kelepaanko vakkuutusyhtijön palakkalistoile ja jos kelepaan, nimpaljonkhan tämmösen kehätraakin tuntipalakka mahtaa olla...Tuosson kaikempahan alakujajjuri vesivuovole. Nyton neulavuotoputket vaihettu tuliterriin.


Pesuhuone alakaa valamistummaan...

Tukikohasta evakkorekkee kohta pakkaamissiin tähä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti