tiistai 17. joulukuuta 2019

Tulleekhan valakija joulu... (2257)

Vielei uskala ittesä kans vetova lyyvä saammako Tukikohtaan valakijan joulun. Aikas hyvältä näyttäs kertoimet tällähetkelä valakosejjoulun puolesta, muttei ruveta nuoleksimmaan ennenko tipahtaa.

Lumimittarisa on nyt 66 senttijä. Ja vielä näyttäs sajetutka jäläkeisijä pukkivan. Taivaalle kiitos Ukalta, että on tuo Linko-Jarkko, joka hommat hoitelee ja pittää pihat kulukukunnosa.

Viitisentoista senttijä on viimesevvuorokauven salto. Alakaa kuulema jo linkomiehellekki riittämmään. Ja maksumiehele kans, kummuistetaan se vanaha viisaus, että vuojevvaihteesa Naruskala ompuolet talavellumista....paljos se onkaan kaks kertaa kuuskytäkuus.

Tukikohasta hikijä ottaltapyyhkimissiin tähä.

2 kommenttia:

  1. Voi kun olisikin tuollainen maisema. Täällä eteleärannikolla nurmikko senkun vihertää. Vettä sataa ja on pimeetä. Ihan hirveetä :(

    VastaaPoista
  2. No onhan tuota ja ompi sitä meilläkin täsä idänkulmalla rapiat 40 senttiä. Lykku oli että käytti välillä vesisateet ko ennen sateita oli jo yli 30cm ja hävitti lumet kokonaan. Jos osaisi välisateet tullunna lumena niin empähän tiedä mihin niihen kanssa olisi mahduttu. En muista vuotta milloin viimeksi oisi joulunalla bussipysäkiltä pyöräkoneella penkkoja pudotelleet. Mielenkiinnolla odotellen mitä tuleva vuosi tuo tulleessaan - näillä seuduin sanonta ennustaa tammikuun lopussa oisi puolet penkoista satanut.

    VastaaPoista