sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Tukikohasa tuiskuvaa...(2262)

Kyllon joulunseuvun lehemämmaitoset muutaman asteen tyvenet pakkaspäivät muisto vaan täälä raukala rajala. Eilisäehtoola kullaskeuvuima Mummelin kanssa Naruskale, nin Pulukkaviijan risteyksestä kotijo alako lumituisku. Ja siton piisannu yönyli ja vinkka jatkuu eelleen.

Kävin hiukka korjailemasa linturuokintapistettä, jota ilimeisesti oravapariskunta oli hiukka joulummaisa kohellu kaltoin, kunei ole ollu kissat kotona. Nyton taas linnuila evästä ja lintulauvat suorasa.

Uuvele vuojele kohta lähemmä. Täson monemmoista aateltavvaa. Alakuvuojen aikana pittää saaha aikaseks laatija Naruskajojen pelastamiseks muutama valituskirjelmä. Aiheena tieten kirjolohenkasvatus, joka ei ottannu loppuvakseen kaheksanvuojen määräaikasen luvan jäläkiin, vaan samale toiminnale on myönnetty lupa taas seuraavaks kaheksaksvuotta.

Tuosa ollinkki, ketä asija kiinnostaa... Avipäätös Karhutunturin Lohi OY . Meittii alavirran asukkaita asija koskettellee rantojempillaantumisena kesäsin. Ylävirtaan ei paska nouse, jotenka täälon hiukka kahensuunnan kannattajija Naruskan kyläsä.

Kolomisenvviikkova on aikaa valituksen tekkoon Vaasan Hallinto-oikuvele, joka kaheksisevvuotta sitten kumos Avin sillon myöntämän luvan, mutta KHO suuresa viisauvessaasa myönteli luva määräaijjaksi. Kaheksavvuotta.

Jos joku halvaa asijoita asijan ympärilä kommenteerata, nin Ukale voi laittaa asijasta sähköpostija taikka saa toki puolesta ja vastaan kirjotela kommenttija tänne blokkiinki, kellä asijasa mielipijettä on.

Otama täsä Mummelinkansa päivän pari levon kannalta, mutta sittempitäs ottaa ittijä niskasta kiinni ja alakaa laavaamaan normivuojenvaihehommija, eli kirjampitolaavaamista. Ja remonttijakippitäs jaksaa ejistää. Josei muuton, nin saunampenkkijä alakaa suunnittelleen. Onnimittäin vesieristeet seinisä kohta laatotusta vaile ja panneelikuormaki on saunale Kemijärveltä tulosa...Tarviketta on alakertatilat väärälläsä...

Hiki tullee ja pyörryttää kaikki lähitulevaisuuven tekemättömät hommelit, mutta eikhän se tästä...

Tukikohasta rauhallisesti päivänpitenemistä oottelemissiin tähä.

1 kommentti:

  1. Naruskajoki, ainutlaatuinen itälapin erämaajoki, joka on onneksi jo uiton jäljiltä ennallistettu yhteiskunnan varoilla, ei tarvi yhtään mitään fosfori- ja typpikuormitusta kalankasvatuksen vuoksi. Kalakannasta löytyy ainakin taimen, harjus ja siika. Olen siellä vaellellut viime vuosina, mutta ihmetystä herättää rantojen lietteisyys. Mielestäni näistä viimeisistä erämaa aarteista tulisi pitää huolta siten, että kaupallinen kalankasvatus lopetetaan ylävirralla. Korvaako kalankasvattaja alavirran puolen mökkiläisten rantahaitat? Tuskin....

    VastaaPoista